Ο Ibrahim Kalin στα Τίρανα- Η Τουρκία πολιορκεί την Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 03/07/2021 15:57 Τελευταία Ενημέρωση: 06/07/2021 08:32 Από: Tachydromos

Ο εκ των απορρίτων του Προέδρου της Τουρκίας και Εκπρόσωπος Τύπου του Ρετσέπ Τάιπ Ερντογάν, Ibrahim Kalin, βρέθηκε περασμένη Παρασκευή στα Τίρανα.

Πρόκειται μάλλον για πολύ ειδική αποστολή με στόχο όπως ο ίδιος αποκάλυψε την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας.

Έχει σημασία να αναφερθεί το πλαίσιο της επίσκεψης: στην περιοχή βρίσκεται ο ΥφΥπΕξ των ΗΠΑ κ. Φίληπ Ρίκερ για επίσημες επαφές με Αλβανική ηγεσία και συμμετοχή στο Φόρουμ των Πρεσπών καθώς και ο Βοηθός ΥφΥπΕξ κ. Πάλμερ ειδικός απεσταλμένος ΗΠΑ για Βαλκανική.

Ο κ. Καλίν επεσήμανε σε δηλώσεις του που αναπαράγουν Τουρκικά ΜΜΕ ότι ασφάλεια και σταθερότητα Αλβανίας ισούται με ασφάλεια Τουρκίας και ασφάλεια κι ακεραιότητα Αλβανίας με σταθερότητα Βαλκανίων.

Τούρκος επίσημος απεσταλμένος δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος κι ενθουσιασμένος για συνομιλίες στα Τίρανα με Αλβανό Πρωθυπουργό για ζητήματα που άπτονται: άμυνας κι ασφάλειας, καταπολέμησης τρομοκρατίας και σταθερότητας, οργανωμένου εγκλήματος και ναρκωτικών και στρατιωτικής βιομηχανίας κι εξοπλισμών.

Προφανώς όταν μιλούν για τρομοκρατία οι Τούρκοι έχουν κυρίως το λόγο για οργάνωση ΦΕΤΟ του Γκιουλέν. Μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από απόδοση αλβανικών αρχών σε παρεταίρω υποταγή στη ΜΙΤ στην σύλληψη κι απέλαση μελών του δικτύου Γκιουλέν. Ας σημειωθεί ότι προ ημερών ο Πρόεδρος Ιμάμηδων Τουρκίας και επικεφαλής ισχυρότατης Διεύθυνσης Θρησκευτικών της Τουρκικής Προεδρίας Dinayet, Ακίνζ, ο άνθρωπος που κραδάζει τη σπάθα στην Αγία Σοφία, επισκέφθηκε Σκόπια και Πρίστινα αλλά όχι Τίρανα.

Γίνονται προφανώς γραφικοί Τούρκοι επίσημη όταν μετά αποκαλύψεις Πεκέρ-για μεγάλο διάστημα κρύβονταν μεταξύ αλβανών περιοχής- μιλούν ακόμη για συνδρομή στη δίωξη ναρκωτικών.

Τουρκικά ΜΜΕ όπως αναπαράγουν Αλβανικά μέσα στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι Ιμπραχίμ Καλίν και Έντι Ράμα συζήτησαν και λεπτομέρειες προγράμματος επισήμου επίσκεψης επόμενους μήνες Τούρκου Προέδρου στην Αλβανία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon