Τούρκος Πρέσβης στα Τίρανα: Πολεμούμε κατά του Γκιουλέν μαζί, Τουρκία και Αλβανία, όπως τότε στο Τσανακαλέ.

Δημοσιεύθηκε: 16/07/2021 13:49 Τελευταία Ενημέρωση: 19/07/2021 08:38 Από: Tachydromos

Εκδήλωση διοργάνωσε σήμερα, με την ευκαιρία της 5ης Επετείου απ’ το δήθεν Πραξικόπημα, η Τουρκική Πρεσβεία στα Τίρανα. Οπαδοί της προπαγάνδας τους και συνδεδεμένοι με διάφορους τρόπους με το καθεστώς του Ερντογκάν, τούρκοι κι αλβανοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της τεχνητής υδατοδεξαμενής της αλβανικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο «Πάρκο της Δημοκρατίας – 15 Ιούλη», που έχουν συγκροτήσει σχεδόν αυθαίρετα οι μηχανισμοί του τούρκικου καθεστώτος.

Ο διαπιστευμένος της Άγκυρας, πολυπράγμων Πρεσβευτής, Αχμέτ Υορίκ, εκφώνησε λόγο στον οποίο στην ουσία επαναλαμβάνει όλα τα γνωστά δήθεν επιχειρήματα για το ρόλο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και του δικτύου του FETO. Το τουρκικό κράτος θεωρεί ότι οι οργανώσεις του δικτύου αυτού είναι υπεύθυνες για το πραξικόπημα και ότι σε όποια χώρα δραστηριοποιείται αποτελεί απειλεί για τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην ομιλία του Υορίκ ωστόσο ήταν η αναφορά του στην μάχη των Οθωμανών στη Καλλίπολη (Τσανακαλέ) το 1916 ενάντια στη Βρετανία και τη Γαλλία. Σύμφωνα με την τουρκική ιστοριογραφία πολλοί τουρκαλβανοί επιδεικνύοντας πίστη στους Οθωμανούς που τυπικά είχαν διωχθεί απ’ τη Βαλκανική, πολέμησαν με ιδιαίτερο ηρωισμό στη μάχη αυτή.

Ο Τούρκος Πρέσβης μνημόνευσε το γεγονός και είπε ότι η Αλβανία θα είναι δίπλα-δίπλα στην Τουρκία και στον πόλεμο κατά του Γκιουλέν όπως τότε στο Τσανακαλέ. Θα μπορούσε να γίνει ο συνειρμός ότι εφόσον τότε πολέμησαν την Βρετανία και τη Γαλλία μαζί και τους συμμάχους τους, ότι πίσω απ’ την FETO είναι υπηρεσίες αυτών των κρατών κατά των οποίων και πάλι πρέπει να πολεμήσουν Αλβανοί και Τούρκοι…

Στην προηγούμενη παράγραφο ο Τούρκος διπλωμάτης είχε αναφέρει ότι σταδιακά δημιουργείται άλλη συνείδηση και συμπεριφορά από πλευράς των αλβανικών θεσμών, της κυβέρνησης και της κοινωνίας σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της Οργάνωσης FETO. Δεν το ανέφερε αλλά όντως ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας διαφοροποιούμενος από ηγέτες των ΗΠΑ ή της ΕΕ και των κρατών μελών της έχει χαρακτηρίσει την Οργάνωση.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon