Λημέρι των τουρκικών υπηρεσιών τα Σκόπια

Δημοσιεύθηκε: 21/07/2021 13:42 Τελευταία Ενημέρωση: 25/07/2021 09:31 Από: Tachydromos

Σε σφαγείο μετετράπη η επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας εάν διαβάσει κανείς τη χθεσινή και σημερινή ενημέρωση του πρακτορείου Anadolu Agency. Υπάρχουν εκεί εκτενή ρεπορτάζ για την δραστηριότητα όλου του φάσματος των κρατικών και μη φορέων της Τουρκίας ενόψει της χθεσινής μουσουλμανικής πανήγυρης του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Πρόκειται για τη μέρα όπου οι μουσουλμάνοι συνηθίζουν να θυσιάζουν ζώα και προσφέρουν ως βοήθημα σε φτωχότερους μέρος του σφαγιασμένου ζώου. Με αφορμή αυτό και ακόμη μια χρονιά οι ποικίλες τουρκικές οργανώσεις και κρατικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να κάνουν το δικό τους θέαμα στην εύθραυστη χώρα της Βαλκανικής. Βέβαια πρόκειται για δράσεις εντελώς αντίθετες με την εικόνα που θέλει να δείξει στην συγκεκριμένη χώρα ο αλβανικός πολιτικός παράγοντας.

Οι σχεδιασμοί όμως της Άγκυρας στοχεύουν την συνεχή πίεση στην πολιτική τάξη των Σκοπίων και την ομηρία του δημοσίου βίου δια του δικτύου των εξαρτημένων τζαμιών και Ιμάμιδων.

Προ μικρού διαστήματος εξ άλλου στη χώρα βρέθηκε ο Αρχημουφτής της Τουρκίας που είχε συναντήσεις με όλους τους υπευθύνους Μουφτήδες της Βόρειας Μακεδονίας συστήνοντας στην ουσία δίκτυο παρακρατικής δράσης.

Το Ίδρυμα της Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (TDV) καθώς και η περιβόητη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Προεδρίας της Τουρκίας γνωστότερη ως Dyjanet – αμφότερες εργαλεία του Προέδρου Ερντογκάν για την χειραγώγηση των μουσουλμανικών πληθυσμών πέραν της διαχείρισης του εγχώριου Ισλάμ σε συντονισμό με την Πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια έσφαξε μεγάλα ζώα και διένειμε εκατοντάδες οικογενειακές μερίδες νωπού κρέατος.

Εξ ίσου όμως δραστήρια και η IHH η οργάνωση που χρηματοδοτείται από τις τουρκικές υπηρεσίες και που μετά την ανάμειξη της στην προ ετών ένταση στη Γάζα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση των δυτικών αρμοδίων οργάνων. Στην Αλβανία και στα Σκόπια αναπτύσσει ιδιαίτερη «ανθρωπιστική» δράση.

Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος μοίρασε από της σειρά τα κρέατα από τη θυσία άλλων ζώων που είχαν προπληρώσει διάφορες Τουρκικές οργανώσεις μεταξύ των οποίων η Ένωση Μουσουλμάνων της Ρουμελίας.

Πέραν απ’ τη μικρή αξία σε χρήματα και τη φτηνή προπαγάνδα σημασία έχει ότι δια των χειρονομιών αυτών οι Τουρκικές υπηρεσίες μονιμοποιούν την επικοινωνία με ένα φάσμα φτωχών μουσουλμανικών οικογενειών που στη συνέχεια χρησιμοποιούν ως κινούμενο εκλογικό σώμα για την άσκηση πολιτικής.

Με τη διάρθρωση μετά το αποκαλούμενο πραξικόπημα του 2016 των διπλωματικών της αντιπροσωπειών στο εξωτερικό η Τουρκία – ειδικά σε χώρες με μουσουλμανικό στοιχείο και στο άμεσο γεωγραφικό της περίγυρο - έχει θεσμοθετήσει θέση Ακολούθου Θρησκευτικών Υποθέσεων!!! Ουκ ολίγες φορές έχει ουσιαστικότερο ρόλο και μεγαλύτερη προβολή απ’ τους διαπιστευμένους πρέσβεις.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon