Murat - ο προαγωγός της Άγκυρας: απ’ τη Θράκη στην Θεσπρωτία μας

Δημοσιεύθηκε: 12/08/2021 14:58 Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2021 16:51 Από: Tachydromos

Με ολοσέλιδο το χθεσινό της πρωτοσέλιδο η πολιτική εφημερίδα των Τιράνων “Dita”, απεδείκνυε εν τις πράγμασι την ένταξη στα ΑλβανοΤουρκικά μέσα προπαγάνδας και την υποταγή στην Άγκυρα.

Φιλοξενούσε ένα απ’ τα κείμενα που μας έχει συνηθίσει ο πρώην διπλωμάτης και ενεργός μεροκαματιάρης των Τουρκικών υπηρεσιών (είχε αναπτύξει μαζί τους έντονο πάρε – δώσε όταν υπηρετούσε στην Πόλη), Σαμπάν Μουράτ. Εκείνος όπως και το φύλλο που τα φιλοξενεί (ενίοτε και η Γκαζέτα Σκιπτάρε, όπου ο γιος του είναι αρχισυντάκτης), η Ντίτα, τα αποκαλούν ανάλυση. Είναι όμως κενή προπαγάνδα και παροξυντική προπαγάνδα που παραγγέλλει η Άγκυρα.

Ο κ. Μουράτ χθες με τον βαρύγδουπο τίτλο περί εντάσεων με αφορμή τις μειονότητες στα Βαλκάνια, στην ουσία επαναλάμβανε με τις δικές του προσθέσεις, την προπαγανδιστική γραμμή που λίγες μέρες πριν το TRT και Anadolu Agency στις εκδοχές τους στην αλβανική, είχαν υπογραμμίσει σε ότι αφορά εκπαιδευτικές πτυχές για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Το TRT είχε αναπαράγει την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥπΕξ για το ζήτημα 12 σχολείων στη Θράκη που πρέπει να κλείσουν λόγω έλλειψης μαθητών, που εκείνοι το θεωρούν ως παραβίαση απ’ την Ελλάδα των μειονοτικών δικαιωμάτων. Το Anadolu Agency ωστόσο το είχε τραβήξει λίγο πιο πέρα. Αναπαράγοντας κατά παραγγελία δήλωση μικρού πολιτικού κόμματος της μειονότητας των Τούρκων στη Θράκη προσπαθούσε να στήσει «ρεπορτάζ» διαβαλκανικής αντίδρασης στο κατά την κρίση των μηχανισμών της Άγκυρας ζήτημα παραβίασης εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη»!!!

O Μουράτ ο προαγωγός αναμασώντας προσπαθεί να επανέλθει στο γνωστό για την Άγκυρα και τα Τίρανα μοτίβο ότι η Αθήνα δεν δύναται να εγείρει ζητήματα που άπτονται της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία διότι δεν ανταποκρίνεται σε υποχρεώσεις της Συνθήκης της Λωζάννης για τις κοινότητες των μουσουλμάνων στη Θράκη. Πρόκειται για εκβιασμό τον οποίο κάποιες φορές υιοθετούν χειραγωγούμενη λόγω χορηγιών ακτιβιστές – δικαιωματιστές και στην Ελλάδα δυστυχώς.

Ο κ. Μουράτ Σαμπάν εκτός απ’ τα 12 σχολεία στη Θράκη για τα οποία κλαψουρίζει, προκαλεί ώστε αλβανική διπλωματία επιτέλους αντιγράψει – ακολουθήσει υποδείξεις είναι το ορθό- τουρκική διπλωματία. Δεν υπήρξε τούρκος αξιωματούχος που να επισκέφθηκε την Αθήνα και να μην πέρασε στη Θράκη αναφέρει ο Μουράτ. Για να επισημάνει ότι καιρός είναι και αλβανοί πολιτικοί επισκεφθούν τις «αλβανικές περιοχές» της Καστοριάς, της Κόνιτσας, της Θεσπρωτίας…

Ο Murat βέβαια πληρώθηκε για να μαυρίσει το πρωτοσέλιδο και ακόμη μια σελίδα της Dita. Και οι εκδότες της κάπως ανταμείφθηκαν. Εάν όχι σε χρήμα σε είδος απ’ αυτό που οι αλβανοί εκδότες προτιμούν μαζί με τις διευκολύνσεις διακίνησης.

Μόνο που τους διαφεύγει να αναφερθούν και στα δωδεκάτης του δώδεκα σχολεία που κλείνουν στην Αλβανία διότι η πρόσδεση σε λογικές του Ερντογκάν και του Σαμπάν την οδηγούν καθημερινά σε βαθύτερη εξαθλίωση και δημογραφική αποσύνθεση!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon