Η Φον ντερ Λάιεν επισκέπτεται τα Τίρανα στις 28 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε: 16/09/2021 10:38 Τελευταία Ενημέρωση: 16/09/2021 10:38 Από: Tachydromos

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 28 Σεπτεμβρίου. Η είδηση​​ανακοινώθηκε από τον Πρέσβη της ΕΕ Λουίτζι Σορέκα αφού η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε την έναρξη περιοδείας στα Δυτικά Βαλκάνια αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Ο Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αλβανία στις 28 Σεπτεμβρίου. Ανυπομονώ να την καλωσορίσω!», γράφει ο Σορέκα.

Στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Φον ντερ Λάιεν επανέλαβε την υποστήριξή της για την ένταξη της περιοχής στην ΕΕ, λέγοντας ότι είναι υποχρέωση για τους νέους που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όνειρο.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΚ, η ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια θα είναι πάντα ισχυρότερα μαζί.

«Πριν από το τέλος του μήνα, θα ταξιδέψω στην περιοχή για να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα για τη δέσμευσή μας στη διαδικασία ένταξης. Το χρωστάμε σε όλους αυτούς τους νέους. Πριν από το τέλος του μήνα, θα ταξιδέψω στα Βαλκάνια . Το οφείλουμε στους νέους, που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό μέλλον. Αυξάνουμε τις επενδύσεις στα Δυτικά Βαλκάνια κατά το ένα τρίτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της περιοχής. Η επένδυση στο μέλλον των Βαλκανίων είναι μια επένδυση για τους ΕΕ », είπε.

Η επίσκεψη του Προέδρου της ΕΚ στη χώρα μας έρχεται μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ , η οποία υπογράμμισε ότι τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν πολλούς φίλους στην Ευρώπη, καλώντας την ΕΕ να μιλήσει για την ολοκλήρωση της Περιφέρειας.

Shqiptarja/echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon