Συνάντηση της Σοφίας Φιλιππίδου με την Πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής

Δημοσιεύθηκε: 05/10/2021 08:11 Τελευταία Ενημέρωση: 05/10/2021 09:28 Από: Tachydromos

Η πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής, Lindita Nikolla, δέχθηκε την Δευτέρα την Πρέσβειρα της Ελλάδας στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου και η οποία συνεχάρη την Lindita Nikolla για την νέα της θέση.

Κατά τη συνάντηση η πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής υπογράμμισε ότι η Αλβανία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προωθεί τις διμερείς σχέσεις στο πνεύμα της καλής γειτονίας και μιας κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής. «Η Αλβανία θεωρεί την Ελλάδα πολύτιμο γείτονα και φίλο, στενό εταίρο στο ΝΑΤΟ καθώς και στο δρόμο προς τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Αλβανία είναι ευγνώμων στην Ελλάδα για την ακλόνητη υποστήριξή της στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Είμαστε αποφασισμένοι ότι οι διμερείς σχέσεις θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στο πνεύμα της καλής γειτονίας και μιας κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής. Η Συνέλευση της Αλβανίας θα εργαστεί για την περαιτέρω προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας, προς το συμφέρον και των δύο χωρών και των λαών μας », δήλωσε η Lindita Nikolla.

Από την πλευρά της, η πρέσβειρα Σοφία Φιλιππίδου ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την προθυμία της να επεκτείνει τις διμερείς σχέσεις και επανέλαβε τη βούληση της Ελλάδας να επεκτείνει τη συνεργασία με την Αλβανία και να εντείνει την κοινοβουλευτική συνεργασία.

https://www.viadiplomacy.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon