Αλβανία: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού καθυστερούν το άνοιγμα των πανεπιστημίων

Δημοσιεύθηκε: 08/10/2021 12:32 Τελευταία Ενημέρωση: 08/10/2021 12:32 Από: Tachydromos

Η αλβανική κυβέρνηση ανέβαλε την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους κατά μία εβδομάδα, έως τις 18 Οκτωβρίου λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού COVID-19.

Ο εμβολιασμός για τους φοιτητές άνω των 18 ετών και για όλο το προσωπικό των πανεπιστημίων είναι υποχρεωτικός. Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να υποβάλλουν αρνητικό τεστ COVID-19 κάθε εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Η αλβανική κυβέρνηση άνοιξε κέντρα εμβολιασμού σε κάθε πανεπιστημιούπολη, διευκολύνοντας τη διαδικασία για όποιον επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αλβανική φοιτητική οργάνωση έδειξε ότι το 75% των φοιτητών πανεπιστημίου είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Επιπλέον, μόλις το 31% έχει λάβει εμβόλιο.

Ο δισταγμός του εμβολίου πιθανότατα οφείλεται στις ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση της παραπληροφόρησης από τις αρχές, στην επικράτηση των θεωριών συνωμοσίας στα κύρια μέσα ενημέρωσης και στην έλλειψη απάντησης στην καταπολέμηση τέτοιων ζητημάτων.

Η Αλβανία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη, ακόμη και σε σύγκριση με τους γείτονές της. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Pfizer, η AstraZeneca και μερικά από τα κινεζικά εμβόλια Sinovac, είναι ευρέως διαθέσιμα στους πολίτες δωρεάν.

https://www.euractiv.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon