Ακάθεκτος ο Ράμα: Οι Τούρκοι στο Ιόνιο

Δημοσιεύθηκε: 13/10/2021 12:36 Τελευταία Ενημέρωση: 15/10/2021 07:17 Από: Tachydromos

Μόλις την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η εξέταση των προσφορών διεθνούς διαγωνισμού της Αλβανικής κυβέρνησης που αφορά στην κατασκευή σήραγγας στον Αυχένα του Λογαρά αναβαθμίζοντας την οδική αρτηρία από Αυλώνα προς Χιμάρα και Αγίους Σαράντα.

Το αποτέλεσμα της εξάλλου για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο καμιά έκπληξη- ανακοινώθηκε απ’ τον Πρωθυπουργό κ. Ράμα στα πλαίσια τηλεοπτικής του εμφάνισης σε μια εκπομπή λαϊκού χαρακτήρα. Και χάθηκε βέβαια μέσα σε άλλους θορύβους που εντέχνως προκαλεί ο Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός της Αλβανίας. Αυτή τη φορά συνδύασε τη συναλλαγή του με τον Ερντογάν με τη δήλωση περί διακαούς επιθυμίας του για ένωση της Αλβανίας με το Κόσσοβο…

Τουρκική κοινοπραξία λοιπόν θα αφαιμάξει απ’ τα ταμεία της Αλβανίας που ταΐζονται κυριολεκτικά απ' την ΕΕ, 140 εκατομμύρια Δολάρια. Τόσο θα στοιχίσει η σήραγγα του Λογαρά μήκους περίπου 6χλμ και διπλής κίνησης εκάστη των 4μ περίπου. Μαζί και μια γέφυρα σύνδεσης στην έξοδο στην Παλάσα.

Ο σχεδιασμός ωστόσο αφορά στην συνέχεια αναθέσεων για την βελτίωση όλου το αυτοκινητοδρόμου προς Αγίους Σαράντα.

Είναι ωστόσο σημαντικό να επισημανθεί ότι η παρουσία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχήματος συνδέεται άμεσα με την άλλη ανάθεση από την Αλβανική Κυβέρνηση σε επίσης τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο της κατασκευής κι αξιοποίησης του Αερολιμένα στον Αυλώνα.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Απρίλιο στο Αργυρόκαστρο ο κ. Ράμα υποδέχθηκε τον Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Τουρκίας ο οποίος περιόδευσε στη συνέχεια σε όλη την ακτή του Ιονίου από Αγίους Σαράντα, Χιμάρα και τον Κόλπο του Ορικού. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο η Αλβανική Κυβέρνηση έχει παραδώσει ήδη την αξιοποίηση της περιοχής σε τουρκικά συμφέροντα.

Οι Τούρκοι έχουν ουσιαστικά βγει στο Ιόνιο έστω και εάν με την Αμερικανική παρεμβολή στερούνται προς το παρόν τη ναυτική βάση στο Πασά Λιμάνι.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon