Η Αλβανία συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση Mobile 4

Δημοσιεύθηκε: 11/11/2021 14:05 Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2021 14:06 Από: Tachydromos

Η Αλβανία συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση Mobile 4, μια επιχείρηση δύο εβδομάδων που συντονίζει η Europol, με στόχο την καταπολέμηση πολλαπλών μορφών οργανωμένου εγκλήματος και απάτης κατά της ιδιοκτησίας, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από χιλιάδες συνοριακούς και οδικούς ελέγχους σε όλη την Ευρώπη.

Ο Yφυπουργός Εσωτερικών, Μπέσφορτ Λαμαλλάρι, δήλωσε ότι «η περιφερειακή ασφάλεια, της Ευρώπης και της ΕΕ δεν αναγνωρίζει γεωπολιτικούς φραγμούς».

"Η επιχείρηση Mobile 4, που συντονίζεται από την Europol, είναι μια ιστορία επιτυχίας για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου, της Ισπανίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας", δήλωσε ο Λαμαλλάρι. Υπογράμμισε επίσης ότι «4 από τις 5 χώρες της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν επίσημα το Κοσσυφοπέδιο έχουν συνεργαστεί μαζί, στην επιχείρηση που συνεπικεφαλής ήταν η Ελλάδα και στην οποία συμμετείχε και η Σερβία».

Η επιχείρηση Mobile 4 έλαβε χώρα σε 16 ευρωπαϊκές χώρες και 6 άλλες βαλκανικές χώρες, και ως αποτέλεσμα, επιχειρηματίες κατέσχεσαν με επιτυχία εκατοντάδες κλεμμένα οχήματα και ανταλλακτικά οχημάτων, καθώς και εντόπισε 1.000 παράτυπους μετανάστες και 31 λαθρέμπορους.

Η επιχείρηση Mobile 4 είναι μια ευρείας κλίμακας διεθνής επιχείρηση που συνεπικεφαλής είναι η Ελλάδα, η Γερμανία, η Πολωνία, η Frontex και η Europol.

Στην έρευνα συμμετείχαν αστυνομικοί και συνοριοφύλακες από 23 ευρωπαϊκές χώρες και τα Δυτικά Βαλκάνια.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon