Η Αλβανία θα καταπολεμήσει τη καλλιέργεια ναρκωτικών με δορυφόρους και drones

Δημοσιεύθηκε: 11/11/2021 07:23 Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2021 07:23 Από: Tachydromos

Euractiv Greece ΑρχικήΝέαΠολιτικάΕσωτερικές ΥποθέσειςΗ Αλβανία θα καταπολεμήσει τη καλλιέργεια ναρκωτικών με δορυφόρους και drones Η Αλβανία θα καταπολεμήσει τη καλλιέργεια ναρκωτικών με δορυφόρους και drones Από Alice Taylor | exit.al | Μεταφρασμένο από Μαριάνθη Πελεκανάκη Nov 10, 2021

Ο Ράμα δήλωσε ένθερμα ότι «είναι καιρός να βάλουμε τέλος στην ανομία» . [Shutterstock / Andrey Armyagov]

Δορυφόροι και drones πρόκειται να παρακολουθούν τι συμβαίνει στην Αλβανία, και θα βοηθούν στην καταπολέμηση του εγκλήματος – σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα την Τρίτη, όπως αναφέρει το exit.al/en.

Ο Ράμα δήλωσε ένθερμα ότι «είναι καιρός να βάλουμε τέλος στην ανομία» σε μια ενθουσιώδη παρουσίαση στην Κρατική Αστυνομία για το κονδύλι του προϋπολογισμού τους για το 2022.

«Οι δορυφόροι θα καταστήσουν αδύνατη, όχι μόνο την καλλιέργεια ολόκληρων οικοπέδων [κάνναβης] αλλά ακόμη και την καλλιέργεια πέραν των 70 εκατοστών. Κάθε μέρα, σε πραγματικό χρόνο, η αστυνομία θα παρακολουθεί τι συμβαίνει σε ολόκληρη την επικράτεια της Αλβανίας», πρόσθεσε.

Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκτόξευση δύο δορυφόρων, του Shqiperia 1 και του Shqiperia 2 μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Στόχος είναι να παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια σε όλη τη χώρα, για την καλλιέργεια ναρκωτικών και την ασφάλεια των συνόρων – μεταξύ άλλων.

Επί του παρόντος, το αλβανικό έδαφος παρακολουθείται επίγεια για την καλλιέργεια ναρκωτικών από την ιταλική Guardia di Finanza και τα σύνορά της φυλάσσονται από τη συνοριοφυλακή της ΕΕ, Frontex.

Η Αλβανία αποτελεί εδώ και καιρό χώρα προέλευσης και διαμετακόμισης ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης. Αν και η ποσότητα των κατασχεθέντων ναρκωτικών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αυτό οφείλεται κυρίως στους Αλβανούς εγκληματίες που πραγματοποιούν εξαγωγικές δραστηριότητες στο εξωτερικό σε όλη την Ευρώπη.

«Η Αλβανία σε τροχιά! Απίστευτο, αλλά αληθινό», ανέφερε ο Ράμα σε μια ανάρτηση στο Facebook, παρουσιάζοντας τους νέους δορυφόρους.

https://www.euractiv.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon