Σύλληψη Κοσοβάρας για ISIS στο Μίλανο. Ενεργός πυρήνας

Δημοσιεύθηκε: 17/11/2021 11:23 Τελευταία Ενημέρωση: 17/11/2021 11:23 Από: Tachydromos

Οι αστυνομικές αρχές του Μιλάνο ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη 18χρόνης Κοσοβάρας ύποπτης για σχέσεις με το ISIS. Τα στοιχεία του ατόμου δεν γίνονται γνωστά, ωστόσο η προφυλάκιση της αποφασίσθηκε απ’ τον Προϊστάμενο της Αντιτρομοκρατικής του Μιλάνο Alberto Nobili με σχετικό ένταλμα του αρμοδίου Εισαγγελέα του Κράτους, Leonardo Lesiti.

Η νεαρά Κοσοβάρα η οποία εγκαταστάθηκε στην Ιταλία μόλις λίγους μήνες πριν, είχε από ηλικία 16 χρονών συμπεριληφθεί σε δίκτυα ακτιβιστών του ακραίου Ισλαμισμού στην χώρα προέλευσης της. Μετά την μετεγκατάσταση στο Μιλάνο ωστόσο συνέχιζε να είναι δραστήρια όχι μόνο στο διαδίκτυο ενώ φέρεται να ενεργεί με την καθοδήγηση του συζύγου της.

Τα Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο σύζυγος της είναι μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της κυβέρνησης του Κοσσόβου, μην διευκρινίζοντας της αμυντικής δύναμης ή της αστυνομίας. Ο σύζυγος της είναι συγγενής του Kujtim Fejzullah (Κουϊτίμ Φεϊζουλάχ), φανατικό στέλεχος των πυρήνων του ISIS στην Ευρώπη και κρατείται απ’ τις Αυστριακές αρχές για το τρομοκρατικό κτύπημα στη Βιέννη πρόπερσι τα Χριστούγεννα.

Η σύλληψη της Κοσσοβάρας στρατολογημένης γίνεται κατόπιν επαρκούς έρευνας της EuroPol σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική της Ιταλικής Αστυνομίας.

Η εξέλιξη σχετίζεται βέβαια με γενικότερη εγρήγορση των αρχών σε όλη την Ευρώπη κατόπιν εκτιμήσεων ότι υπάρχει ενδεχόμενο τρομοκρατικού κτυπήματος ενώ αποδεικνύει ότι οι πυρήνες του ISIS στη Βαλκανική παραμένουν ενεργείς.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon