Ο Πρόεδρος Μέτα δεν γνώριζε το περιεχόμενο των εκθεμάτων… διαβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου

Δημοσιεύθηκε: 19/11/2021 14:49 Τελευταία Ενημέρωση: 19/11/2021 22:17 Από: Tachydromos

Έχει ενδιαφέρον μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Αλβανίας. Οι σημερινές αναρτήσεις αφορούν σε κείμενο του Εκπροσώπου Τύπου της Προεδρίας για το διάβημα των Ελληνικών αρχών αναφορικά με έκθεση στα κάγκελα της Προεδρίας με χάρτες και φωτογραφίες που υπονοούν εθνοκαθάρσεις από πλευράς της Ελλάδας εις βάρος Αλβανών και τις εδαφικές διεκδικήσεις.

Η άλλη ανάρτηση αναφέρει τη συνάντηση του Προέδρου με τον αρμόδιο για ζητήματα Ευρώπης Υπουργό της Αυστρίας που επισκέφθηκε σήμερα Τίρανα και χθες τα Σκόπια.
Είναι τόσο αλληλένδετα τα θέματα ενώ δεν φαίνεται. Και τούτο όχι διότι ο υπερόπτης εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου, Τέντι Μπλούσι, υπενθυμίζει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τη Συνθήκη της Βιέννης για την διπλωματική εκπροσώπηση των κρατών.

Λίγο πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο ο Αυστριακός Υπουργός κ. Λίνχαρτ είχε παραχωρήσει εκτενή συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με την Υπουργό για την Ευρώπη κι Εξωτερικών κα. Τζάτσκα. Ο κ. Λίνχαρτ στην εισαγωγή του λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί ότι στην περιοχή τον οδήγησαν οι νέες ενδείξεις για αύξηση των ροών πολιτών από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία (κυρίως οι Αλβανικής καταγωγής κι από εκεί) που μεταναστεύουν παραβαίνοντας τις νόμιμες διαδικασίες προς τη χώρα του και άλλες της ΕΕ. Έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος για ένα φαινόμενο που περιορίστηκε μόνο το 2020 λόγω Πανδημίας.

Χθεσινή ωστόσο έκθεση της Υπηρεσίας Ασύλου της ΕΕ κατέτασσε την Αλβανία πρώτη σε αιτήσεις πολιτών της για την περίοδο έως τον Αύγουστο 2021 απ’ όλες τις υπόλοιπες της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων. Σε αναλογία μάλιστα του πληθυσμού έχει ασυναγώνιστη πρωτιά.

Είναι η πιο απτή απόδειξη ότι η πολιτική τάξη της οποίας ανήκει και ο κ. Ιλίρ Μέτα έχουν καταστίσει την χώρα αβίωτη για τους πολίτες της. Την έχουν ουσιαστικά μετατρέψει σε αδειανό κουφάρι.

Και μην έχοντας άλλο τι να προσφέρουν στην κοινωνία που κινείται σε απόγνωση προσφεύγουν στην προσφιλή συνταγή όλων των μασκαράδων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου δηλώνει ότι ο Πρόεδρος δεν γνώριζε το περιεχόμενο των εκθεμάτων στα κάγκελα της Προεδρίας!!! Προφανώς όμως γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει το ποιόν των διοργανωτών. Ειδικά του Ιδρύματος απ’ την Πρίστινα και τις χρηματοδοτήσεις του από κρουνούς της Άγκυρας και διαφόρων δραστηριοτήτων που αφορούν ακραία παρανομία στην περιοχή.

Εάν είναι τόσο ανεύθυνες οι υπηρεσίες της Προεδρίας όσο ο Εκπρόσωπος Τύπου της δεν αποκλείεται να πάνε τον Πρόεδρο να επισκεφθεί κάποια προηγμένη εκμετάλλευση αγροτικής καλλιέργειας… και να του έχουν φόντο δενδρύλλια Κάνναβης!!! Ο Πρόεδρος και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έχει ευθύνη περιεχομένου.

Και σε άλλο σημείο ο κ. Εκπρόσωπος διαβεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος δεν αναλαμβάνει τοποθετηθεί επί του αληθούς των εκθεμάτων.

Στο σενάριο πάντως με τις καλλιέργειες για την ποιότητα θα μπορούσε να υποβάλει στον κόπο της δοκιμής τον Εκπρόσωπο του.

Τώρα όσο αφορά στις υποδείξεις για το σεβασμό της Συνθήκης της Βιέννης, τα λόγια περισσεύουν.

Στην επιβεβαίωση για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος είναι σταθερά προσηλωμένος στην ιδέα για τη διατήρηση των υφιστάμενων συνόρων στην περιοχή της Βαλκανικής, επισημαίνουμε ότι τα λόγια και οι διακηρύξεις έχουν ανάγκη από αποδείξεις και έργα.

Οι χάρτες και τα υπόλοιπα της δήθεν Έκθεσης του Ιδρύματος «Σύλλογος Τσαμουριά - Χασάν Ταχσίν» της Πρίστινα, εμπεριέχονται στα σχολικά εγχειρίδια υποχρεωτικής εκπαίδευσης και των λυκείων της Αλβανίας. Και εκεί η ζημιά είναι πολύ πιο ουσιαστική σε ότι αφορά την ευόδωση προσπάθειας ουσιαστικής προόδου στην προσέγγιση των δύο λαών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon