Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απορρίπτει τις κατηγορίες του Σαλί Μπερίσα για την πρέσβειρα στα Τίρανα!

Δημοσιεύθηκε: 15/12/2021 12:45 Τελευταία Ενημέρωση: 15/12/2021 12:45 Από: Tachydromos

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες που διατύπωσε στην Αλβανία ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατά της Αμερικανίδας πρέσβειρας Γιούρι Κιμ.

Απαντώντας στην ερώτηση της Voice of America- VOA σχετικά με τους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα κατά της πρέσβειρας Γιούρι Κιμ, ότι αυτή συμπεριφέρεται σαν κυβερνήτης στην Αλβανία και ότι υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε ότι «η Ουάσιγκτον ανησυχεί για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις στον πρεσβευτή μας στα Τίρανα. Αυτές οι άσχημες επιθέσεις δεν αντιπροσωπεύουν τον αλβανικό λαό».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες», τονίζει περαιτέρω ο εκπρόσωπος, εκτιμούν τις σχέσεις με τον αλβανικό λαό και του χρόνου θα γιορτάσουμε την 100η επέτειο από τη σύναψη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Οι σχέσεις μας, καταλήγει ο εκπρόσωπος, επέζησαν από τον κομμουνισμό και τη δικτατορία λόγω της κοινής μας δέσμευσης στη δημοκρατία και τον αμοιβαίο σεβασμό».

Την προηγούμενη μέρα ο κηρυγμένος «non grata» από τις ΗΠΑ Σαλί Μπερίσα επιτέθηκε στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, την ίδια ώρα που ο αρχηγός των Δημοκρατικών Μπάσα πραγματοποιούσε σύσκεψη.

Από εκεί, ο Μπερίσα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας ‘Επανίδρυση’, είπε ότι όταν αναλάβει την ηγεσία του DP, θα έχει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά μόνο με έναν πρεσβευτή, όχι με έναν κυβερνήτη , περιγράφοντας την Γιούρι Κιμ ως υποστηρίκτρια της κυβέρνησης.

Ωστόσο, μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, μέσω μηνυμάτων τους διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Σαλί Μπερίσα που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κόμμα ‘αντιαμερικανικό’, όπως αναφέρεται.

Shqiptarja.com/ - https://www.echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon