Ο Ακάρ στην Πρίστινα και η Νικόλα στις αγκαλιές του Ερντογκάν

Δημοσιεύθηκε: 29/12/2021 08:31 Τελευταία Ενημέρωση: 01/01/2022 16:35 Από: Tachydromos

Χρόνος βγαίνει χρόνος μπαίνει και η Αλβανία όλο και πιο στενά στο άρμα του καθεστώτος του Ταϊπ Ερντογάν πάει και δένει.

Με το δίκιο τους από χθες το απόγευμα τα αλβανικά ΜΜΕ ψάχνουν να βρουν την αλβανική σημαία κατά το επίσημο τυπικό πρωτόκολλο που το επιβάλει στην επίσκεψη στο σουλτανικό Παλάτι του Προέδρου της Τουρκίας, της Προέδρου της Βουλής της Αλβανίας κα. Λιντίτα Νικόλα.

Και το Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας (ΑΤΑ) ξεπερνάει τα εσκαμμένα παρουσιάζοντας την συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής: ο Πρόεδρος Ερντογκάν επεφύλαξε μια πολύ χαρούμενη είδηση για τον Αλβανικό λαό στο ξεκίνημα του νέου έτους 2022. Θα επισκεφθεί ο ίδιος την Αλβανία και θα μετάσχει στα εγκαίνια πολυκατοικιών που κτίστηκαν από δικές του επιχειρήσεις στο Λιάτς της καθολικής Βόρειας Αλβανίας για τους σεισμόπληκτους!!!

Αναλόγου περιεχομένου πολιτικής έπαρσης είναι και οι αναρτήσεις της Προέδρου της Βουλής κατά την εκτέλεση του προγράμματος της επισήμου επισκέψεως της στην Άγκυρα.

Συναντήσεις με τον Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Σεντάπ αλλά και τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, ο οποίος μάλιστα ήταν και παρόν στην συνάντηση με τον Ερντογκάν. Η κα. Νικόλα ευχαριστεί Τουρκία για την υποστήριξη στην αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού αλλά κυρίως για την υπόθεση του Κοσσόβου και της αναγνώρισης της κρατικής του οντότητας. Παρακελεί δε Τουρκική διπλωματία όπως συνδράμει στην διαχείριση των Σερβικών χειρισμών και την εκστρατεία ώστε ορισμένες χώρες αποσύρουν τις αναγνωρίσεις…

Τον Πρόεδρο δε Ερντογκάν για την προσωπική του συνδρομή και συνεχή μέριμνα στην ενσάρκωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Τιράνων-Άγκυρας!!!

Σημαντική λεπτομέρεια την Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας στην επίσημη συνάντηση στην Άγκυρα συνοδεύει ο Πρόεδρος του κινήματος των Τουρκοτσάμηδων Σπετίμ Ιντρίζι – υποεργολάβος εδώ και χρόνια στον τομέα της ανθελληνικής προπαγάνδας που εφαρμόζεται στο εσωτερικό της Αλβανίας υπό την υποστήριξη και επίβλεψη τουρκικών υπηρεσιών.

Την ίδια ώρα που η Πρόεδρος της Βουλής είναι στην Άγκυρα και με ότι η ίδια διαρρέει στις αναρτήσεις στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα συζητάει ζήτημα Κοσσυφοπεδίου, ο Υπουργός Αμύνης της Τουρκίας Ακαρ, βρέθηκε στην Πρίστινα. Έχει συμβολισμό το γεγονός ότι έφτασε εκεί προερχόμενος από το Σαράγεβο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Σε αμφότερες η Τουρκία συντηρεί ευάριθμη στρατιωτική δύναμη στα πλαίσια διεθνών αποστολών που εν τούτοις προσπαθεί να τους αποδώσει σε προπαγανδιστικό και όχι μόνο επίπεδο πιο ανεξάρτητη παρουσία. Ο Τούρκος αξιωματούχος έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές από τον Υπουργό Αμύνης του Κοσσόβου, Μεχάϊ, καθώς και απ’ την Πρόεδρο Οσμάνι και τον Πρωθυπουργό Κούρτι.

Επισημάνθηκε με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις ο ρόλος εγγυητή της Τουρκίας για τα συμφέροντα του Κοσσυφοπεδίου και της ανεξαρτησίας τους καθώς και η υποστήριξη για ένταξη στις ΕυρωΑτλανικές δομές. Επί το πλείστον η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει το συμβασιοποιημένο πρωτόκολο για εκπαίδευση αλλά και εξοπλισμό του στρατού του Κοσσόβου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon