Έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 630.000 πολιτών για να τα πουλήσουν και τα διέρρευσαν κατά λάθος

Δημοσιεύθηκε: 09/01/2022 00:22 Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2022 00:21 Από: Tachydromos

Οι αρχές προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις - Υπάλληλοι της εφορίας μεταξύ των κατηγορουμένων

Οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα με την κατηγορία ότι έκλεψαν προσωπικά δεδομένα – όπως για παράδειγμα τους μισθούς και τους αριθμούς των αυτοκινήτων τους- περισσότερων από 630.000 προσώπων, τα οποία στη συνέχεια αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι τεχνικοί πληροφορικής που εργάζονταν στην εφορία και οι άλλοι δύο, οι αγοραστές των δεδομένων, εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την εισαγγελία των Τιράνων.

«Κατά τις έρευνές μας διαπιστώσαμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε κάποια παραβίαση των συστημάτων αλλά ότι ορισμένοι εργαζόμενοι κατάφεραν να κλέψουν τα δεδομένα με σκοπό να τα πουλήσουν σε ιδιώτες», εξήγησε η εισαγγελέας Ελισαμπέτα Ιμεράι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Τίρανα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κλοπή προκάλεσε σάλο στην Αλβανία αφού τα δεδομένα διέρρευσαν κατά λάθος στα μέσα Δεκεμβρίου και οι Αλβανοί άρχισαν να στέλνουν μεταξύ τους αρχεία, μέσω του WhatsApp, που περιείχαν διάφορες λεπτομέρειες.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν ανησυχίες όταν ανακάλυψαν διαφορές στους μισθούς μεταξύ αξιωματούχων του ίδιου βαθμού, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι εισαγγελείς απέφυγαν να διευκρινίσουν πώς θα χρησιμοποιούσαν τα δεδομένα οι αγοραστές και ποιοι ήταν οι παραλήπτες τους, εξηγώντας ότι η έρευνά τους συνεχίζεται.

newsbeast.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon