Στα έδρανα της Αλβανικής Βουλής - Ξεσπαθώνει ο Ντούλες κατά Ράμα-Ερντογκάν

Δημοσιεύθηκε: 27/01/2022 23:06 Τελευταία Ενημέρωση: 30/01/2022 08:43 Από: Tachydromos

Από το βήμα του Αλβανικού Κοινοβουλίου ο έλληνας βουλευτής του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), πολιτικός βραχίονας της Ομόνοιας, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την αίθουσα κατά την εκφώνηση ομιλίας του τούρκου Πρόεδρου Ερντογκάν, εξέφρασε ανοικτά την εναντίωσή στις ύπουλες προθέσεις του αλβανού πρωθυπουργό να κρατά τη χώρα μακριά από την ΕΕ, ακολουθώντας κατά γράμμα το τουρκικό μοντέλο όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένταξη.

Ο κ. Ντούλες κατηγόρησε την κάλπικη κυβερνούσα πλειοψηφία, όπως την αποκάλεσε, ότι επί 9 χρόνια δεν έκανε ούτε μισό βήμα όσον αφορά την πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, διακαής πόθος της αλβανικής κοινωνίας.

Μετά από 9 χρόνια η χώρα είναι σημειωτόν και η κυβερνώσα πλειοψηφία θα πρέπει να εγκαταλείψει τα βαρύγδουπα λόγια και να αποδέκτη την αποτυχία της. Συνάμα να αντιδράσει με γνώμονα την επιθυμία και το συμφέρον του αλβανικού λαού.

Απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στην πλειοψηφία ο κ. Ντούλες τόνισε:"Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να εστιάσει στις σχέσεις της Αλβανίας με την ΕΕ. Επί 9 χρόνια στην εξουσία η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε μισό βήμα μπρος σχετικά με την προώθηση του καθεστώτος της χώρας με την ΕΕ. Μετά από 9 χρόνια σημειωτόν και τίθεται το ερώτημα: δε θίγεται το πολιτικό φιλότιμο αυτής της πλειοψηφίας γι αυτή την αποτυχία; Δεν πρέπει να υπάρξει αντίδραση; Λυπάμαι για τους συναδέλφους της αριστεράς πτέρυγας, οι οποίοι καθίστανται υποστηρικτές μιας τέτοιας πολιτικής και δεν τοποθετούνται δημοσίως. Οι πολίτες αυτής της χώρας εκφράζονται ανοικτά υπέρ της ΕΕ. Και τίθενται το ερώτημα; Εμείς τι συζητούμε; Τον ακούτε τον πρόεδρό σας; Ασφαλώς τον ακούτε, αλλά φέρεστε αδύναμοι να αντιδράσετε, διότι το πολιτικό σόου είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του προσωπολάτρη αρχηγού. Έχοντας αφορμή την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο Ερντογκάν, μήπως άραγε ο Ράμα προορίζει στη χώρα μας το μοντέλο των σχέσεων που έχει η Τουρκία με την ΕΕ; Αυτή την τύχη επιφυλάσσει στον πολίτη αυτής της χώρας;".

Ο κ. Ντούλες ήταν από την άλλη παραινετικός προς τον εαυτό του και τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης, η οποία σπαράζεται από ενδοκομματική κρίση, είπε ότι χάσαμε μια μάχη. Ίσως αυτή τη στιγμή να μην αντιπροσωπεύουμε την ελπίδα εναλλαγής κατά του κακού. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ως πολιτικοί ότι πολλές φορές υπάρχουν υποβόσκουσες διεργασίες που γεννούν την ελπίδα και μέσα από το πηχτό σκοτάδι.

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο με την παρέμβαση Ντούλε στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon