Η Αλβανία στοχεύει να γίνει εξαγωγέας ενέργειας και η ηλιακή ενέργεια θεωρείται μια καλή ευκαιρία

Δημοσιεύθηκε: 31/01/2022 19:52 Τελευταία Ενημέρωση: 31/01/2022 19:52 Από: Tachydromos

Η Αλβανία στοχεύει να γίνει εξαγωγέας ηλιακής ενέργειας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η Αλβανία έχει κατά μέσο όρο 290 ηλιόλουστες ημέρες κατά τη διάρκεια του έτους.

H Aλβανία είναι ιδανική για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Σε συνθήκες που η ενεργειακή κρίση έχει κυριεύσει τη χώρα στρέφονται σε φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του OSHEE, περίπου 291 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει άδεια εντός του 2021 για να συνδεθούν στο δίκτυο με φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2017 για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, αν και έδωσε ένα χέρι στον κλάδο, εξακολουθεί να έχει προβλήματα. Αυτή τη στιγμή σύλλογοι και ομάδες συμφερόντων ζητούν από το Yπουργείο Υποδομών να αναγνωρίσει τα πλεονάσματα των επιχειρήσεων που παράγουν το καλοκαίρι και να τα αποζημιώσει τον χειμώνα.

Η Αλβανία στοχεύει να γίνει εξαγωγέας ενέργειας και η ηλιακή ενέργεια θεωρείται μια καλή ευκαιρία, αλλά τα εμπόδια που δημιουργούνται από την αργή γραφειοκρατία εμποδίζουν την κίνηση προς την καθαρή ενέργεια.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon