Ξεκινούν οι μελέτες για το τελευταίο τμήμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας - Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: 02/02/2022 15:15 Τελευταία Ενημέρωση: 02/02/2022 15:15 Από: Tachydromos

Υπεγράφη η σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών, για την υλοποίηση του τελευταίου τμήματος της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Αλβανίας στην περιοχή Κρυσταλλοπηγή / Ιεροπηγή. Το αντικείμενο της σύμβασης βάσει των στοιχείων της οποίας θα ληφθεί η βέλτιστη επενδυτική επιλογή για την ορθότερη υλοποίηση του έργου διασυνοριακής συνεργασίας εντάσσεται στο έργο ‘CB RAILWAY’ που στοχεύει στην ανάπτυξη κοινού στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου για τη σύνδεση της Ελλάδας και της Αλβανίας, μέσω νέας σιδηροδρομικής γραμμής δυτικά από την Κρυσταλλοπηγή/Ιεροπηγή προς το Pogradec και νοτιοανατολικά προς το Αεροδρόμιο Καστοριάς, συνολικού μήκους περίπου 130 χλμ.

Στο εν λόγω έργο συμμετέχει η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας και ο ΟΣΕ Α.Ε., με τον καθένα από τους προαναφερθέντες εταίρους να έχει αναλάβει την υλοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών και μελετών, τα αποτελέσματα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για την αλληλοτροφοδότηση των επιμέρους μελετών.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σύμβαση, ο Ανάδοχος θα συνεργάζεται στενά με τους συμμετέχοντες εταίρους του έργου προκειμένου να παρέχονται τα απαραίτητα στοιχεία και δεδομένα που θα προκύψουν από τις μελέτες για την υλοποίηση της σύμβασης.

Αναλυτικά ο Ανάδοχος αναλαμβάνει να:

• Πραγματοποιήσει τη χρηματοοικονομική και κοινωνικοοικονομική αξιολόγηση των βασικών επενδυτικών επιλογών

• Πραγματοποιήσει την Ανάλυση Κοινωνικών Επιπτώσεων

• Επιλέξει τη βέλτιστη επενδυτική στρατηγική

• Συντάξει τις Κατευθυντήριες Οδηγίες Τεχνικής Υλοποίησης

• Καταρτίσει το Σχέδιο Διαχείρισης για την Σύνταξη του Στρατηγικού Επενδυτικού Σχεδίου

Για την εκτέλεση της σύμβασης αντλείται χρηματοδότηση κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 15% από εθνικούς πόρους (Π.Δ.Ε.) των χωρών που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA ‘Ελλάδα – Αλβανία’ 2014 – 2020». Σημειώνεται δε, ότι σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί εντός πέντε μηνών, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών ελέγχων, εγκρίσεων και παραλαβής της σύμβασης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon