Συνάντηση δημάρχου Τιράνων με την δήμαρχο Κέρκυρας

Δημοσιεύθηκε: 16/02/2022 10:01 Τελευταία Ενημέρωση: 16/02/2022 10:01 Από: Tachydromos

Ο δήμαρχος Τιράνων, Erion Velia,j δέχθηκε σε συνάντηση τη δήμαρχο Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, με την οποία μίλησε για τη συνεργασία των δύο πόλεων.

"Ανυπομονώ να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς, όπως ο πολιτισμός ή ο τουρισμός. Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Κέρκυρα, είδα μερικά από τα μουσικά σχήματα και, εμπνευσμένοι από αυτά, είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων", υπογράμμισε ο ο δήμαρχος Τιράνων.

Ο δήμαρχος Τιράνων είπε ότι η καλή σχέση των δύο χωρών υπάρχει εδώ και χρόνια και συνεχίζεται και σήμερα.

"Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να βλέπουμε ότι πολλοί Αλβανοί συμπατριώτες έχουν μετατρέψει την Κέρκυρα σε δεύτερο σπίτι. Θυμάμαι τα χρόνια του κομμουνισμού, όταν για πολλούς η Κέρκυρα ήταν σανίδα σωτηρίας από αυτό το σύστημα. Εκείνη την εποχή, πολλοί προσπαθούσαν να κολυμπήσουν πέρα ​​από το κανάλι της Κέρκυρας για να βρουν ένα μέλλον στην ελευθερία. Σήμερα, αυτό που κάποτε ήταν ένα «απαγορευμένο μήλο» και επίσης ένα επικίνδυνο ταξίδι, έχει γίνει ρουτίνα των Αλβανών πολιτών οι οποίοι πραγματοποιούν συχνά ταξίδια προς την Κέρκυρα. Με κάνει να νιώθω πολύ περήφανος για το ταξίδι που κάναμε μαζί σε αυτά τα 30 χρόνια», τόνισε ο Veliaj.

Για ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Αλβανίας σε διάφορους τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και ο τουρισμός μίλησε η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.

"Είμαι χαρούμενη για αυτή τη συνάντηση και για τη συνεργασία με την ομάδα σας. Έχετε μια φανταστική ομάδα που σας υποστηρίζει. Ξέρω ότι στα Τίρανα έχουν απονεμηθεί τον τίτλο της "Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας", ως πολύ ανεπτυγμένης πόλης, και είμαι χαρούμενη και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, Κέρκυρας και Τιράνων, να ενισχύσουμε τη συνεργασία σε διάφορους τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και ο τουρισμός. Μπορούμε να συνεργαστούμε καλά με τους δήμους Τιράνων, Αυλώνας και Αγίψν Σαράντα και ίσως , υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας, όπου μπορούμε να βρούμε πολλούς χώρους και τρόπους για άριστη δουλειά και βιώσιμη ανάπτυξη, από την οποία μπορούν να επωφεληθούν οι λαοί μας, οι χώρες μας και οι πόλεις μας», δήλωσεη κ. Υδραίου.

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο Τιράνων, οι δύο δήμαρχοι επιθεώρησαν τα έργα της Πυραμίδας, του μεγαλύτερου τεχνολογικού κέντρου της περιοχής.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon