Πολλά τα σκάνδαλα στην αυλή του «κραταιού» Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 18/02/2022 13:00 Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2022 12:34 Από: Tachydromos

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα προέβη μόλις σε κίνηση αντιπερισπασμού καθότι το κλίμα στη χώρα βαραίνει ιδιαίτερα δεδομένου ότι η Ειδική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση διαχείρισης απορριμμάτων φέρνει στο φως συγκλονιστικές διαστάσεις σκανδάλου της τάξης των 400 και πλέον εκατομμυρίων Δολαρίων!!!

Ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος στενός συνεργάτης του Ράμα είναι ήδη προφυλακισμένος ενώ δεν αποκλείεται και άλλοι εν ενεργεία υπουργοί να βρεθούν υπό καθεστώς κατηγορούμενου. Πρόκειται για υπόθεση που αναδεικνύει τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο καταχράται το δημόσιο χρήμα αλλά και τις διαδρομές που οδηγούν στο Πρωθυπουργικό γραφείο.

Διότι για την ανάθεση σε μονοπρόσωπη εταιρία – ιδιοκτήτης μία κοπέλα των 28 ετών- χωρίς καμιά σχέση με το αντικείμενο, κατασκευής, λειτουργίας και διαχείρισης καυστήρα απορριμμάτων (η όλη επένδυση ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια Δολάρια) αλλά κυρίως την άμεση αποταμίευση ποσού προκαταβολής, είναι προφανές ότι δεν ήταν δουλειά ενός και μόνο Υπουργού. Χρειάστηκαν 14 αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου για ανάθεση της «δουλειάς» χωρίς διαγωνισμό και πέρασαν όλες σε 8 ώρες. Αυτό προφανώς απαιτούσε συντονισμό που μόνο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου μπορούσε να διεκπεραιώσει εφόσον βέβαια είχε τις εντολές και την καθοδήγηση του «μεγάλου αφεντικού».

Πρόκειται όμως για άλλα δύο ανάλογα έργα μαζί μ’ αυτό του Ελμπασάν που αναφέρεται ως το πιο ενδεικτικό: Φίερι και Τίρανα.

Δήμαρχοι, υπουργοί υποδομών, υπουργοί περιβάλλοντος, οικονομικών και οικονομίας, ανώτεροι υπάλληλοι του κράτους κ.α. εμπλέκονται σε έργα που δεν έγιναν ποτέ αλλά που χρηματοδοτήθηκαν πολύ περισσότερο απ’ την αξία τους.

Και το θέμα αγγίζει την κοινή γνώμη δεδομένου ότι και η ισχυρή Πρεσβεία των ΗΠΑ παροτρύνει τις εισαγγελικές αρχές με θάρρος κι επαγγελματισμό να διερευνήσουν την υπόθεση και πράξουν τα δέοντα.

Αναλόγως εξ άλλου παρακολουθούν και παρεμβαίνουν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ και στην υπόθεση των ναρκωτικών με την ανάμειξη του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι. Έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα απ’ το Εφετείο Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος σε 3.5 έτη φυλάκισης και βρίσκεται σε κατάστημα κράτησης εδώ και δύο εβδομάδες.

Και στην περίπτωση αυτή ο Πρωθυπουργός επέδειξε την ίδια συμπεριφορά. Έκανε λόγο για ατομικές ευθύνες που δεν αγγίζουν τον ίδιο και τη διακυβέρνηση του.

Πλην όμως η σύλληψη στην Ιταλία του πρώην Στρατηγού Λίσι, που είχε τις δικές του επαφές με τον Ταχίρι την περίοδο που ήταν υπεύθυνος στην Αλβανία για συνδρομή Ιταλικών υπηρεσιών στην καταπολέμηση ναρκωτικών, φέρνει στο φως και συναλλαγές του πάλι με τον μυστηριώδη Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Σε περιουσιακά κ.α. στην Αυλώνα. Και το ζήτημα βαθαίνει ακόμη περισσότερο. Ο Σέχου – «επιχειρηματίας» που ζει στη Φλόριντα και υπέρ του οποίου λειτούργησε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας ώστε να «κατοχυρώνει» ακίνητες περιουσίες στην Αυλώνα, Νάρτα και Σβερνέτς, είναι σε δυσμενή θέση. Οικογένεια Κοσοβάρων μαφιόζων εμπλεκόμενων σε πολυετή δραστηριότητα διακίνησης κοκαΐνης σε χώρες της ΕΕ συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες σε επιχείρηση της Europol.

Είναι μάλλον αυτή η βεβαρυμμένη κατάσταση στην αυλή του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα που οδήγησε σήμερα τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος του να αποταθεί στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με το αίτημα να πληροφορηθεί που βρίσκεται η υπόθεση εις βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα σε ότι αφορά τη διαχείριση του δημοσίου φορέα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon