Ρώσος ΥπΕξ Λαβρώφ: Μισθοφόροι από Αλβανία για το Ντονμπάς

Δημοσιεύθηκε: 18/02/2022 14:32 Τελευταία Ενημέρωση: 18/02/2022 14:32 Από: Tachydromos

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κ. Σεργκέϊ Λαβρώφ σε συνέντευξη του στο Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT δήλωσε σήμερα (Παρασκευή, 18 Φλεβάρη) ότι οι υπηρεσίες της χώρας του διαθέτουν κι διασταυρώνουν πληροφορίες ότι στα Βαλκάνια στρατολογούνται μισθοφόροι ώστε να αναλάβουν δράση αποσταθεροποίησης στο Ντόνμπας. Πρόκειται για περιοχή που έχει ανακηρύξει την αυτονομία της απ’ την Ουκρανία ενώ την Τρίτη η Ρωσική Βουλή-Ντούμα- εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Πούτιν για την προσάρτηση της μαζί εμ το Λουγκάνσκ στην επικράτεια της Ομοσπονδίας της Ρωσίας.

Ο κ. Λαβρώφ ανάφερε ότι όπως είναι γνωστό στα Βαλκάνια υπάρχει σημαντικός αριθμός στοιχείων με εγκληματικό παρελθόν αναμεμειγμένων σε δολοφονίες, διακίνησης ναρκωτικών, συμμετοχή σε ομάδες εξτρεμιστικής θρησκευτικής δράσης και τρομοκρατίας. Ειδικά στην Αλβανία, το Κόσσοβο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποτελεί κοινό γνώρισμα η ύπαρξη τέτοιων στοιχείων και οργανωμένων δομών.

Μεταξύ τους είναι που δυτικές υπηρεσίες αναζητούν έτοιμους μισθοφόρους ώστε να αποσταλούν με ειδικές οδηγίες στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας με σκοπό την αύξηση της έντασης.

Η δήλωση του Ρώσο αξιωματούχο μάλλον επιβεβαιώνει την υπόθεση αναλυτών ότι υφίσταται συσχέτιση Βαλκανίων και κρίσης του Ουκρανικού καθώς Ρωσία και ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν αποσταθεροποιητικές καταστάσεις σε αμφοτέρων ευαίσθητα σημεία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon