Ο καιροσκοπισμός του Ράμα και … της ΕΤΑΑ

Δημοσιεύθηκε: 28/02/2022 16:06 Τελευταία Ενημέρωση: 01/03/2022 14:13 Από: Tachydromos

Παρουσιάζει όχι μόνο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τους ελιγμούς του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για καιροσκόπο – καλό μαθητή του κλασικού διδάσκοντος της σπέκουλα, Τζωτζ Σόρος.

Σήμερα, Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, κι ενώ ο κόσμος συνταράσσεται από την πολεμική σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας, στο Λονδίνο διοργανώνεται η ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Η ονομασία του χρηματοπιστωτικού οργανισμού μπορεί να δημιουργεί κάποιες συγχύσεις αλλά πρόκειται για κλασικό επενδυτικό σχήμα με κύριο μέτοχο τις ΗΠΑ που ιδρύθηκε το 1991 προκειμένου «αξιοποιήσει» επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι τα Δυτικά Βαλκάνια και οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν.

‘Έχοντας στη φαρέτρα του χειρονομίες μικρομέγαλου πρωτογονισμού στο μέτωπο κατά της Ρωσίας ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Ράμα επιδιώκει την άντληση χρημάτων και την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος στη χώρα του. Για άλλη μια φορά όμως στηριγμένη η προσπάθεια σε μια τεράστιων διαστάσεων απάτη και παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

Έχοντας επίγνωση των ζητημάτων που «αγγίζουν» τα αυτιά των επενδυτών ο κ. Ράμα εστίασε στα πεδία των υποδομών, του τουρισμού και της τεχνολογίας της πληροφορικής. Και μάλιστα συνδυαστικά όλα αυτά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του στην δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης του για κατασκευή αεροδρομίου στους Αγίους Σαράντα που ακόμη δεν έχει βρει τον επενδυτή – θύμα ή ευεργέτη στις αυθαιρεσίες του. Ωστόσο όμως δεδομένου ότι ο κόσμος των επενδύσεων και επιχειρήσεων είναι ο χώρος των καιροσκόπων σίγουρα θα βρεθεί.

Το δόλωμα που ο Ράμα χρησιμοποίησε είναι η Κέρκυρα…

Ξέρει σε ποιον μιλάει, τι λέει και τι εκείνος θέλει να ακούσει.

Σε ένα ακροατήριο στη Βρετανία, με μετέχοντες ανθρώπους απ’ τις ΗΠΑ επίσης, είναι ότι πιο ελκυστικό να τους προβάλεις χώρους συνδεδεμένους και σε συσχέτιση με την Κέρκυρα.

Κατασκευάζουμε τους είπε ένα αεροδρόμιο στο Νότο της Αλβανίας και προσδοκούμε ακόμη ένα. Αμφότερα απέναντι απ’ την Κέρκυρα.

Έχοντας παραβιάσει ιδιοκτησίες γηγενών ελλήνων, των κοινοτήτων τους και κυρίως μονών που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας μέσω νομοθεσίας περί στρατηγικών επενδυτών και άλλες δόλιες πρακτικές, τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει την παραλία του Ιονίου (Άγιοι Σαράντα, Χιμάρα και Αυλώνα) σε επενδυτικό παράδεισο των πελατών του – πλυντήριο μαύρου χρήματος.

Προωθεί τώρα και εκ των υστέρων και άλλο νομοθετικό τερατούργημα: διακοπή δραστηριοτήτων προκειμένου προστατευθεί η παράκτια περιοχή. Πρόκειται προφανώς για εμπαιγμό. Διαισθανόμενος ότι η ΕΕ θα τον ελέγξει για το οικοδομικό όργιο που επηρεάζει Ιόνιο και Αδριατική ετοιμάζει και την παραπλάνηση…

Για τα θέρετρα όμως των εκλεκτών του που έχουν κτιστεί σε θεμέλια παρανομίας και αυθαιρεσίας σε ξένα οικόπεδα και ακίνητα, επιδιώκει να προσελκύσει και την πελατεία. Γι αυτό και στο Λονδίνο σήμερα εξαργυρώνοντας την πρωταγωνιστική του στάση κατά της Ρωσίας μίλησε για τουριστικούς παραδείσους δίπλα στην Κέρκυρα. Που για να τους προσεγγίσει κανείς χρειάζεται αεροδρόμιο…

Η ΕΤΑΑ δεν αποκλείεται καιροσκοπώντας να εγγυηθεί το σχέδιο του αεροδρομίου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon