Η νέα επικίνδυνη προβοκάτσια του κ. Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 12/03/2022 13:00 Τελευταία Ενημέρωση: 12/03/2022 13:00 Από: Tachydromos

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας πολλές φορές έχει αποδείξει ότι δυσκολεύεται να διακρίνει τις λεπτές γραμμές που χωρίζουν τον σοβαρό και υπεύθυνο ηγέτη – με την ανάλογη μάλιστα περιστολή που θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζει λόγω της ελεεινής κατάστασης της χώρας της οποίας ηγείται- και του φιλελεύθερου σχολιαστή.

Τουλάχιστον τούτος ο λόγος θα ήταν ο πιο ανώδυνος σε πολλές περιπτώσεις όπου τα εκφερόμενα δημοσίως από τον ίδιο θα ήταν αρκετά να ανάψουν φωτιές. Βέβαια το κάνει και για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει λόγω σκανδάλων, ακρίβειας, δημογραφικής εκκένωσης της χώρας κ.α.

Η τελευταία του ωστόσο δήλωση την οποία με πολύ ανησυχία σχολιάζουν υπεύθυνα ΜΜΕ στην Αλβανία, στην ώρα μάλιστα που γίνεται, μοιάζει με σπίθα σε αποθήκη βενζίνης. Τυπικός τυχοδιωκτισμός.

Ενώ για τέταρτη μέρα η Αλβανία συνταράσσεται από μαζικότατες διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας, της ανεργίας και της διαφθοράς εκείνος με το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο, χθες μεταφέρθηκε στην Αττάλεια να «τιμήσει» δεόντως τον πάτρωνα του Ρετσέπ Ταϊπ Ερντοάν, στο ετήσιο διπλωματικό φόρουμ. Ενδεχομένως και για να ζητήσει τη βοήθεια του για να ξεπεράσει την δύσκολη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση. Εξ άλλου δήλωσε ότι μαζί με τον Ερντογκάν θα δουλέψουν ώστε στη Βαλκανική να μην υπάρξουν αποσταθεροποιητικές τάσεις!

Στο φόρουμ και με ανάλογες παρεμβάσεις ήταν παρόντες και άλλοι αλβανοί πολιτικοί εκπροσωπώντας διαφορετικές κρατικές οντότητες των Δυτικών Βαλκανίων: Όλτα Τζάτσκα – ΥπΕξ Αλβανίας, Μπουγιάρ Οσμάνι – ΥπΕξ Βόρειας Μακεδονίας, Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτς – ΥπΕξ Κοσσόβου, Ντριτάν Αμπάζοβιτς – Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης Μαυροβουνίου.

Από μόνο του το γεγονός είναι εύγλωττο. Συν του ότι όλοι εκφράστηκαν περί της στρατηγικής σημασίας της παρουσίας στη Βαλκανική της Τουρκίας, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της και έριξαν διάφορα υπονοούμενα για δήθεν εμπαιγμό από τις δομές της ΕΕ σχετικά με την προοπτική ένταξης των χωρών της περιοχής.

Όλα αυτά βέβαια υπό τη βαριά σκιά της στρατιωτικής κρίσης στην Ουκρανία που υποχρεωτικά θα έπρεπε να κάνει πιο υπεύθυνο το λόγο των πολιτικών. Πλην του κ. Ράμα…

Ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι του καρντάση του “Haber7”. Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο εάν η χώρα του θα βοηθήσει στη διαχείριση των προσφυγικών ροών των Ουκρανών απάντησε «…μην ανησυχείται. Αυτοί δεν είναι μουσουλμάνοι. Ως εκ τούτου τους περιθάλπουν στην Ευρώπη. Δεν είναι μουσουλμάνοι γι αυτό είναι πολύ καλά…».

Αυτά απ’ τον Αλβανό Πρωθυπουργό. Μιας χώρας πολυθρησκευτικής σε μια περιοχή μάλιστα που θα υπήρχαν λόγοι αναθέρμανσης διαρθρησκευτικών διενέξεων. Εξέλιξη που όλοι την απεύχονται.

Πλην των τυχοδιωκτών που ψάχνουν ομίχλη να καλύψουν τον ασελγή τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τη διακυβέρνηση και κυρίως το δημόσιο πλούτο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon