Δέηση για ειρήνευση στον πόλεμο της Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε: 13/03/2022 15:38 Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2022 15:44 Από: Tachydromos

Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, στο πολυπκηθές εκκλησίασμα αναγνώστηκαν δύο παρεμβάσεις-Εκκλήσεις του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για την στρατιωτική αντιπαράθεση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Πρόκειται γι αυτή της 27ης Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε ήδη και ακόμη μία σημερινή. Με το περιεχόμενο της δεύτερης μάλιστα ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία, γνωστός εξ άλλου για πρωτότυπες πρωτοβουλίες του διεθνούς διάστασης υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης, κάλεσε τους πιστούς σε θερμή Δέηση για την ειρήνευση, την καταλλαγή και τη συμφιλίωση στο πολεμικό μέτωπο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο Αδχιεπίσκοπος Αναστάσιος με ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των προσφύγων και των ταλαιπωρημένων ανθρώπων κάλεσε για προσευχή για την ανάρρωση των τραυματιών του αδελφοκτόνου πολέμου όπως ο συγκεκριμένος, την ανακούφιση των προσφύγων και την επούλωση των πληγών της πολεμικής βίας.

Στο δεύτερο σκέλος της έκκλησης ο Αρχιεπίσκοπος καλεί στην εντατικοποίηση της προσευχής ώστε να ανοίξει και πάλι η προοπτική της έναρξης και πάλι της επικοινωνίας κι ενότητας των Ορθοδόξων. Να επανέλθει και πάλι η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η συγχωρητηκότητα, η ειλικρινής σύγνωμη ώστε με καθαρά καρδία να πέμψομαι ύμνο στον Σταυρωθέντα και Αναστάντα, Κύριο ημών Ιησού Χριστό τον ειρηνεύοντα τα πάντα!

Με τη δήλωση αυτή για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος "εκπλήσει" διαβλέποντας την πρόκληση για ξεπέρασμα της κρίσης στο χώρο της Εκκλησίας ως απάντηση στην πολεμική σύγκρουση των πολιτικών ηγεσιών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon