Διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 14/03/2022 15:52 Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2022 17:02 Από: Tachydromos

Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ασφάλειας

Η επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή και το γεγονός ότι την παρούσα περίοδο η Ελλάδα έχει την προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, η οποία αποτελεί σχήμα περιφερειακής αστυνομικής συνεργασίας

Η ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ασφάλειας, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και γενικότερα στα Βαλκάνια, είναι το αντικείμενο διήμερης επίσκεψης εργασίας στην Αλβανία, που πραγματοποιεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, 14 και 15 Μαρτίου.

«Η οικοδόμηση ενός σταθερού περιβάλλοντος ασφάλειας και προστασίας, τόσο σε εθνικό όσο και στο ευρύτερο βαλκανικό πεδίο, προϋποθέτει, πρωτίστως, την ειλικρινή και αμοιβαία συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου για τον σκοπό και το περιεχόμενο της επίσκεψής του στη γειτονική χώρα.

Σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, ενώ θα έχει συζητήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο πρόεδρος του παραρτήματος της «Ομόνοιας» Χειμάρρας.

Αύριο ο κ. Οικονόμου θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του, υφυπουργό Εσωτερικών, Andi Mahila, για θέματα αστυνομικής και διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ θα παρευρεθεί και σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η αλβανική πλευρά.

Τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη συνοδεύουν ο διευθυντής Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, ταξίαρχος Ν. Τσέτσικας και ο διευθυντής Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/ΑΕΑ, αστυνομικός διευθυντής Ι. Σταυρακάκης.

https://www.newmoney.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon