Συλλήψεις Αλβανών στην Ιταλία για Jihad

Δημοσιεύθηκε: 15/03/2022 10:02 Τελευταία Ενημέρωση: 15/03/2022 10:02 Από: Tachydromos

Σε αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ιταλίας κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας του Μπάρι, συνελήφθησαν χθες, 14 Μάρτη, ακόμη τέσσερεις Αλβανοί, νεαρής ηλικίας, κατηγορούμενοι για χρηματοδότηση της Ισλαμικής τρομοκρατίας και διάδοση εξτρεμιστικής προπαγάνδας.

Πρόκειται για μέλη της ομάδας του Ιμάμι Genc Aburrahim Balla, ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα από την ειδική Εισαγγελία Δίωξης της Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος των Τιράνων για αποδεδειγμένες δραστηριότητες στρατολόγησης και αποστολής εθελοντών από την Αλβανία, το Κόσσοβο και τη Βόρεια Μακεδονία στις γραμμές του ISIS. Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχει υποβληθεί στο ανώτερο επίπεδο απομόνωσης “Biss 41”, καθότι είχε διαπιστωθεί ότι και από το κελί συνέχιζε να επικοινωνεί με το δίκτυο του και να διαδίδει κηρύγματα μίσους και «ιερού πολέμου υπέρ του Αλλάχ». Ας αναφερθεί ότι στην Ιταλία δεν είναι η πρώτη επιχείρηση σύλληψης ατόμων αλβανικής καταγωγής που υποθάλπουν την τρομοκρατία και στηρίζουν οικονομικά τις δραστηριότητες του ISIS.

Στη χθεσινή επιχείρηση συνεληφθεισών οι: Ylljan Muça, Roland Leshi, Elsio Ramku και Roland Belba, ο τελευταίος των οποίων συγγενικό πρόσωπο του Ιμάμι Μπάλα. Από εράνους αλλά και από παράνομες δραστηριότητες όπως ισχυρίστηκαν οι Ιταλικές διωκτικές αρχές σε συνέντευξη τύπου συγκέντρωναν χρηματικά ποσά που προωθούσαν μετά στον αλβανό Ιμάμι που είχε το κέντρο του στην πόλη Καβάγια αλλά επεκτείνονταν και στα Τίρανα, Κρούγια, Ελμπασάν κ.α. Τα χρήματα μεταβιβάζονταν σε cash και όχι τραπεζικά ενώ χρησιμοποιούνταν για τα ταξιδιωτικά έξοδα των μισθοφόρων στο μέτωπο της Συρίας ή για τη συντήρηση των οικογενειών τους που άφηναν πίσω.

Επί το πλείστον στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε υλικό που είχε συλλεχθεί τα τελευταία δύο χρόνια από προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από υποστηριζόμενες ιστοσελίδες που περιέχουν ακραίο υλικό Ιλσαμικής προπαγάνδας και ανοικτές εκκλήσεις για jihad.

Στις αναρτήσεις τους ή σε υλικό που διακινούσαν σε πολυμελή ομάδα υπάρχουν ομιλίες του πρώην αρχηγού του ISIS Abu Bakr El Baghadi Ebu Brahim καθώς και του διαδόχου του El Hashami El Kureshi, με ερμηνείες μάλιστα του επικεφαλής της αλβανικής ομάδας, Genc Abdurrahim Balla. Ο Μπάλα έχει μετατραπεί σε «ήρωα» της εξτρεμιστικής μουσουλμανικής κίνησης των Αλβανών.

Απόδειξη ότι η δραστηριότητες στο διαδίκτυο είναι πρόσφατες για τις Ιταλικές διωκτικές αρχές αποτελεί εκτός των άλλων και το γεγονός των συχνών αναφορών στην πανδημία του Κοροναϊού που τον αποκαλούν «μικρό στρατιώτη του Allah» που ήρθε να ενισχύσει τον πόλεμο κατά των Δυτικών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon