«Συσκοτίζεται» η Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 21/03/2022 10:49 Τελευταία Ενημέρωση: 22/03/2022 10:11 Από: Tachydromos

Φυσικό και λογικό είναι οι κρίσεις να προσβάλουν νωρίτερα και με πιο επιθετικά συμπτώματα της αδύναμες χώρες και οικονομίες. Και σύμφωνα με τον κανόνα και στην κρίση τιμών και ανακατανομής των αγαθών που έχει προκύψει λόγω της εμπόλεμης σύρραξης στην Ουκρανία αναδεικνύονται και οι χρόνιες παθήσεις της Αλβανίας.

Οι διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας που εδώ και μέρες εξελίσσονται στα Τίρανα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις ενώ αποτελούν απόδειξη της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα ελεγχθούν απ’ την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να προκαλέσουν πολιτικές συνέπειες.

Εκείνο όμως που προκαλεί είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός χωρίς να διστάζει ότι ενδεχομένως ρίχνει βενζίνη στη φωτιά του αναβρασμού της κοινωνίας προειδοποίησε ότι οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα και βασικά είδη διατροφής, είναι το λιγότερο. Αναμένονται και ελλείψεις αγαθών πράγμα λέει που θα επιφέρει περιορισμούς στην κατανάλωση… και θύμισε καταστάσεις του 1974 όταν το καθεστώς μοίρασε κουπόνια ποσοτήτων ανά οικογένεια!!!

Επί το πλείστον και εφόσον στο υποσυνείδητο τον πονάει η υπόθεση των δημοσίων έργων – από κει εξ άλλου απομυζεί ο ίδιος και η στενή ομάδα που τον περιβάλει το δημόσιο χρήμα – εξέφρασε τη λύπη του ότι ατονούν διότι … έχει τριπλασιαστεί η τιμή του χάλυβα στις διεθνείς αγορές. Ούτε κατά διάνοια δλδ να διακόψει προσωρινά τις χρηματοδοτήσεις τέτοιων σχεδίων ώστε να προσανατολίσει τα έτσι κι αλλιώς πενιχρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού στη διαχείριση της κοινωνικής κρίσης. Σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες της χώρας ζουν με λιγότερο από 6 Δολάρια ημερησίως συνολικό εισόδημα. Για την Υπουργό Οικονομικών μάλιστα εάν ένας πολίτης κατορθώσει εισόδημα 130 Δολάρια το μήνα θα τα καταφέρει! Προφανώς πρόκειται για χλεύη.

Οι περιορισμοί στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται. Ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα και υιοθετήθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης ώστε η σημερινή Δευτέρα να είναι αργία για όλο το δημόσιο τομέα προκειμένου συνδράμει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Για τη δημόσια διοίκηση μάλιστα υπάρχει η πρόθεση να επαναλαμβάνεται η από το σπίτι εργασία κάθε Δευτέρα στην προοπτική των επόμενων μηνών.

Η Υπουργός Ενέργειας και Υποδομών ωστόσο ανακοίνωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία συνίσταται - τρόπος του λέγειν – στους δήμους όπως μετά τις 24:00 να σβήνουν το φωτισμό δημοσίων πλατειών και δρόμων. Έχοντας την αρμοδιότητα από πλευράς του Υπουργείου Υποδομών ήδη άρχισε να εφαρμόζεται η διακοπή φωτισμού στις βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας με εξαίρεση συγκεκριμένους κόμβους που έχουν κριθεί ως υψηλού κινδύνου ατυχημάτων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon