Ανώτεροι υπάλληλοι παραχώρησαν παραθαλάσσιες εκτάσεις στους Άγιους Σαράντα και νομιμοποίησαν αυθαίρετα

Δημοσιεύθηκε: 26/03/2022 12:29 Τελευταία Ενημέρωση: 26/03/2022 12:29 Από: Tachydromos

Τέσσερις στελέχη και πρώην υπάλληλοι του Κρατικού Κτηματολογίου συνελήφθησαν από την αστυνομία των Αγίων Σαράντα, αφού έδωσαν σε πολλά άτομα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας σε παραθαλάσσιες εκτάσεις.

Οι υπάλληλοι νομιμοποίησαν, επίσης, δύο παράνομα κτίρια στους Αγίους Σαράντα για τα οποία η Εθνική Επιθεώρηση Χωρικής Άμυνας είχε ζητήσει την κατεδάφιση τους, τους οποίους υπαλλήλους κατήγγειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Χειροπέδες έχουν περάσει την πρώην διευθύντρια του Κτηματολογίου Αγίων Σαράντα, Άντρη Δήμα, ενώ η πρώην διευθύντρια Κοζέτα Σταθά έχει κηρυχθεί καταζητούμενη.

Συνελήφθησαν επίσης οι αξιωματούχοι Βασίλ Λάνγκο, επικεφαλής του Τομέα Χαρτογραφίας, καθώς και οι χαρτογράφοι Σαϊμίρ Μπράχο και Ερλίτον Ουμέρι.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έχει ξεκινήσει από το 2021, αλλά και με βάση την έκθεση της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης , Ούλσι Μάνια, που στις 16 Μαρτίου είχε καταγγείλει ότι στους Αγίους Σαράντα στην περιοχή του τουριστικού καναλιού Τσούκα, δύο κτίρια 70 και 81 τετραγωνικών μέτρων είχαν νομιμοποιηθεί χωρίς άδεια τη στιγμή που το ΙΚΜΤ είχε ζητήσει. την κατεδάφισή τους.

shqiptarja.com, echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon