Έκκληση της ΔΣΟ για ανακωχή του πολέμου στην Ουκρανία το Πάσχα

Δημοσιεύθηκε: 14/04/2022 15:23 Τελευταία Ενημέρωση: 14/04/2022 15:23 Από: Tachydromos

Έκκληση για ανακωχή του ρωσο-ουκρανικού πολέμου το Πάσχα και να επικράτηση η ειρήνη απευθύνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας. Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, εν’ όψει του Ορθοδόξου Πάσχα προέβη στην ακόλουθη έκκληση για ανακωχή του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και επικράτηση της ειρήνης:

«Τις ημέρες αυτές ο Ορθόδοξος κόσμος εισέρχεται στην περίοδο του Θείου Πάθους και της Ανάστασης του Σωτήρος.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, συντετριμμένη, παρακολουθεί την τραγωδία ενός πολέμου μεταξύ δύο αδελφών ομοδόξων λαών, αδυνατώντας, έως σήμερα, να συμβάλει στην καταλλαγή και στην ειρήνευση.

Ωστόσο, αισθανόμαστε την ανάγκη τις ημέρες αυτές να απευθύνουμε εκ νέου έκκληση προς τα εμπλεκόμενα μέρη να αναστείλουν κάθε πολεμική δραστηριότητα και να προβούν σε εκεχειρία από την Κυριακή των Βαΐων (17.04) μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Άγιου Πάσχα (25.04).

Ελπίζουμε ότι το διάστημα αυτό θα είναι ικανό να δώσει τη δυνατότητα στον άμαχο πληθυσμό, που έχει υποστεί τις συνέπειες του πολέμου, να αφοσιωθεί στις ειρηνικές του δραστηριότητές και να αποκαταστήσει κάπως την ψυχική του ηρεμία, ενώ, ταυτόχρονα τα εμπλεκόμενα μέρη να μπορέσουν να αναζητήσουν μια συμφωνία ειρήνης, που να βάλει ένα οριστικό τέρμα σε αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο.

Η ΔΣΟ, ως διακοινοβουλευτικός θεσμός, έχοντας εξ αρχής καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνει έτοιμη να συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίτευξη της συνεννόησης και της ειρήνης μεταξύ των αδελφών ορθοδόξων λαών, και ελπίζει σε θετική ανταπόκριση της πρότασής της».

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon