Διπλωματία του πιλαφιού

Δημοσιεύθηκε: 15/04/2022 13:33 Τελευταία Ενημέρωση: 16/04/2022 10:18 Από: Tachydromos

Ο Πρέσβης της Τουρκίας του Ερντογκάν στα Τίρανα, Μεχμέτ Υορούκ (Mehmet Yoruk) αποτελειώνει όποια προσχήματα θα μπορούσε να διατηρούσαν σε ότι αφορά το κύρος και το ρόλο της διπλωματίας.

Πρόκειται για εξαθλίωση και απόδειξη ότι η Τουρκία δεν είναι παρά πολιτισμικός νάνος που θέλει να εμφανίζεται και σύγχρονη περιφερειακή δύναμη. Το Ισλάμ όμως την καθηλώνει και με βάση τις επιλογές του καθεστώτος Ερντογκάν καθιστά γελωτοποιούς τους αξιωματούχους του. Συνένοχα βέβαια και τα ανάλογης έμπνευσης καθεστώτα όπως εν προκειμένω του Ράμα στην Αλβανία που του επιτρέπουν τις διπλωματικές παραστάσεις να τις παρουσιάζουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος…

Την ερχόμενη εβδομάδα, Πασχαλινή για τους Καθολικούς και Μεγάλη Εβδομάδα για τους Ορθοδόξους, ενώ τα Τίρανα είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, στην Πλατεία «Μητέρα Τερέζα», με την συνδρομή του Δημάρχου Εριόν Βελίαϊ, ο Πρέσβης Υορούκ παραθέτει δείπνο ελεημοσύνης – Ιφτάρ- για 1500 πολίτες των Τιράνων. Το Ιφτάρ του Ερντογκάν…

Η γνωστή πλέον υπηρεσία διεθνούς συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ΤΙΚΑ, που στην ουσία έχει μετατραπεί σε οργάνωση εξάπλωσης κι ενίσχυσης του Ισλάμ στη Βαλκανική και όχι μόνο, σε συνεργασία με τη θυγατρική της “AlSar” (εστιάζει σε εκδόσεις επικίνδυνης φιλολογίας στην Αλβανική και στρατολόγηση ορφανών), μοιράζει δια χειρός Πρέσβη Υορούκ παρακαλώ 3 500 δέματα ρυζιού και άλευρου ανά την Αλβανία. ΟΙ μουσουλμάνοι διάγουν αυτή την περίοδο τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου. Η Τουρκική διπλωματία όμως παραβλέπει τον κανόνα της εν σιωπή και με διάκριση άσκηση της οφειλής της ελεημοσύνης και «διδάσκουν» την «διπλωματική» αξιοποίηση όχι του Ραμαζανίου αλλά αυτής της φτώχειας και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Η Τουρκία εκτός των άλλων αποτελεί και τον πιο καταχρηστικό ορισμό της έννοιας της διπλωματίας και της αμοιβαίας αντιπροσώπευσης των κρατών. Ο Πρέσβης Υορούκ διανείμει τα δώρα του Ερντογκάν σε οικογένειες αλβανών προκειμένου αξιοποιηθούν αυτές στην άσκηση πολιτικής και εκλογικής εξωθεσμικής πιέσεως στην αλβανική διοίκηση για να διαιωνίζεται η εξάρτηση της απ’ την Τουρκία.

Η αλβανική κοινωνία έχει καταστεί όμηρος του στρατού του πιλαφιού. Ένας ιδιότυπος στρατός που διαχρονικά αξιοποιεί το Ισλάμ. Δια της νοοτροπίας του κισμέτ οδηγεί μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην απραξία και κατά συνέπεια στην ανέχεια και έχοντας τες υποδουλωμένες πλέον στο όριο της επιβίωσης της καθοδηγεί προς επίτευξη πολιτικών στόχων.

Αυτά όχι τους περασμένους αιώνες και κάπου στην ανατολή.

Το 2022 και στα Τίρανα, ακριβώς δίπλα στον Αδριατικό Κόλπο. Ο Ερντογκάν κάνει διπλωματικό παιχνίδι με πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς τις ουσιαστικές υποχρεώσεις του κράτους των Αλβανών έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει η ΕΕ.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon