Εμμένει η καχυποψία των Αλβανών για την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 15/04/2022 11:27 Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2022 13:07 Από: Tachydromos

Στην εκπομπή «Barometer” του Τηλεοπτικού Σταθμού Euronews στην αλβανική γλώσσα – σημειωτέων η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε Ομογενή επιχειρηματία- παρουσιάστηκαν χθες αποτελέσματα έρευνας της κοινής γνώμης που διενέργησε η MRB.

Αφορούσε σε διερεύνηση της αντίληψης της αλβανικής κοινωνίας για φιλικές και μη φιλικές χώρες έναντι της Αλβανίας, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην εγγύς βαλκανική γειτονιά. Η έρευνα διενεργήθηκε στην περίοδο 31 Μαρτίου έως 5 Απριλίου με άμεσες συνεντεύξεις σε οικογενειακό περιβάλλον.

Απ’ την έρευνα προκύπτει σαφώς η τεράστια σύγχυση που επικρατεί στην Αλβανία και απ’ την άλλη επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά ο κανόνας της τεράστιας επιρροής και ισχύος που έχει η προπαγάνδα, τα ΜΜΕ και ειδικά η συστηματική μάθηση στο δημόσιο σύστημα παιδείας μέσα από δηλητηριώδη σχολικά εγχειρίδια.

Στις μη φιλικές χώρες στην περιοχή της Βαλκανικής η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά τη Σερβία: 26% για την Ελλάδα και 57 % για τη Σερβία. Την ώρα που ως την πλέον φιλική χώρα η αλβανική κοινωνία αντιλαμβάνεται την Βόρεια Μακεδονία!

Σε διεθνές επίπεδο προκύπτει και πάλι το ίδιο σχεδόν συμπέρασμα: οι ΗΠΑ με περίπου 96% της κοινής γνώμης είναι το πλέον φιλικό κράτος για την Αλβανία και η Τουρκία έπεται με 94%!!! Η Ελλάδα έχει την θετική απόκριση του 57% της κοινής γνώμης.

Είναι παρήγορο βέβαια το ποσοστό δεδομένου ότι με την επικρατούσα κατάσταση στη διαχεόμενη παραπληροφόρηση και ανθελληνική προπαγάνδα στα συμβατικά και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κακό θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Ωστόσο όμως με την αντίληψη της κοινής γνώμης ότι η Τουρκία τους είναι πολύ πιο φιλική και οικία απ’ την Ελλάδα θα έπρεπε εκεί να αναζητούνται και τα ερείσματα και η κοινωνική στήριξη. Τα πράγματα εδώ είναι εντελώς αντίστροφα.

Πλέον των 850 000 αλβανών πολιτών ζουν κι εργάζονται για ουσιαστικά μεγάλα διαστήματα εάν όχι μόνιμα στην Ελλάδα. Εξασφαλίζουν όχι απλά μετάγγιση οικονομικών πόρων για τις οικογένειες και την χώρα τους αλλά δημιουργούν ουσιαστική πολιτισμική όσμωση. Που δεν αντανακλάτε όμως στην θετική εικόνα για την Ελλάδα στην κοινή γνώμη. Διότι δεν είναι οι άμεσα συνδεδεμένοι με την Ελλάδα αλλά και το οικείο τους περιβάλλον που «εισπράττει» εικόνα.

Η στήριξη της ανθελληνικής προπαγάνδας και η κρατική μέριμνα για ουσιαστικό ανθελληνικό περιεχόμενο στην δημόσια εκπαίδευση επιφέρει την αντιστροφή που ενδιαφέρει ειδικά την Τουρκία και άλλες εχθρικές δυνάμεις προς την Ελλάδα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon