Συνάντηση Υφυπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, με τον Αλβανό ομόλογό του, Υφυπ. Εσωτερικών κ. Mahila

Δημοσιεύθηκε: 18/04/2022 13:04 Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2022 13:04 Από: Tachydromos

Στις 15 Απριλίου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του, Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Andi Mahila στο Συνεδριακό Κέντρο Δελβινακίου Ιωαννίνων. Συζήτησαν θέματα αστυνομικής και διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ υπήρξε ειδική αναφορά για τη λειτουργία του Κέντρου ανταλλαγής πληροφοριών στην Κακαβιά.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η διευκόλυνση της προβλεπόμενης αυξημένης μετακίνησης πολιτών μεταξύ των δύο χωρών από τα συνοριακά σημεία ελέγχου των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή το Πάσχα και την θερινή περίοδο που ακολουθεί.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο Υφυπουργών στην Αλβανία, αλλά και της συνάντησης που ακολούθησε μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, Bledi Çuçi, στην Ελλάδα.

Οι διαδοχικές αυτές συναντήσεις επιβεβαιώνουν την βούληση των δύο κυβερνήσεων για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας σε θέματα ασφάλειας, αστυνομικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Πηγή: FB/greqia ne shqiperi

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon