Το φως της Ακρόπολης: Πιο λευκό και φωτεινό από ποτέ και πάλι βραβευμένο [photos, video]

Δημοσιεύθηκε: 31/05/2022 19:08 Τελευταία Ενημέρωση: 31/05/2022 19:08 Από: Tachydromos

Το μεγάλο βραβείο φωτιστικού σχεδιασμού LIT Design Award για το 2021 απονεμήθηκε χθες στην Ελευθερία Ντεκώ για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης, σε εκδήλωση παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Η εικόνα του κορυφαίου μνημείου μας», είπε η Λίνα Μενδώνη, «αντικατοπτρίζει και εκπέμπει την εικόνα της χώρας. Ο φωτισμός τώρα αναδεικνύει το σύνολο του Ιερού Βράχου, τα Τείχη, τον όγκο, τη γεωμετρία κάθε μνημείου, από κάθε πιθανό σημείο θέασης. Τα μάρμαρα, πιο λευκά από ποτέ, αντανακλούν το φυσικό υλικό, εξάρουν κάθε πτυχή, κάθε σχήμα, τονίζουν το ανάγλυφο της διακόσμησης κάθε μνημείου. Αυτό το έργο βραβεύεται σήμερα. Αυτό το έργο γνωρίζει τη διεθνή αναγνώριση από τους ειδήμονες της τέχνης και της τεχνικής του φωτισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φως της Ακρόπολης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αναδεικνύει το σημαντικότερο μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού. Προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Προβάλλει την Ελλάδα».

  • Τα LIT Design Awards, με έδρα την Ελβετία, δημιουργήθηκαν για να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες ταλαντούχων διεθνών σχεδιαστών προϊόντων φωτισμού και εφαρμοστών φωτισμού. Επιβραβεύουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους τομείς των προϊόντων και των εφαρμογών φωτισμού.

Σημειώνεται ότι ο φωτισμός της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟA.

https://hellasjournal.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon