Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Σασίμων κυρού Γενναδίου

Δημοσιεύθηκε: 02/06/2022 16:15 Τελευταία Ενημέρωση: 02/06/2022 16:15 Από: Tachydromos

Εν βαθεία συγκινήσει συμμετέχομεν εις τον πόνον εκ της εκδημίας του προσφιλούς εν Κυρίω αδελφού Μητροπολίτου Σασίμων κυρού Γενναδίου, διακεκριμένου Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Προικισμένος ο εκδημήσας διά πολλών πνευματικών ταλάντων, εξαιρετικής θεολογικής καταρτίσεως και συνέσεως, εξεπροσώπησε το σεπτόν Οικουμενικόν Κέντρον και γενικότερον την Ορθοδοξίαν εις σημαντικάς θέσεις της οικουμενικής κινήσεως, όπως Vice Moderator της θεολογικής Επιτροπής «Πίστις και Τάξις» του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής του ιδίου Συμβουλίου, προωθών εις δύσκολα περιβάλλοντα, την αλληλοκατανόησιν, την ορθόδοξον μαρτυρίαν και γενικώς την προσέγγισιν των Χριστιανών.

Απευθύνοντες εν θλίψει συλλυπητηρίους προσρήσεις προς την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον επί τη στερήσει πολυτίμου συνεργάτου, συμμετέχομεν εις το πένθος. Ενθυμούμενοι δε την φιλαλληλίαν του φιλτατου αδελφού διά την ανάπτυξιν της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας, ετελέσαμεν με την αναγγελίαν της εκδημίας του Τρισάγιον εις το Παρεκκλήσιον της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, ευχόμενοι, όπως ο Κύριος, τον Οποίον ολοψύχως διηκόνησε, αναπαύη την εκλεκτήν αυτού ψυχήν εν σκηναίς δικαίων. Αιωνία η μνήμη αυτού!

https://www.vimaorthodoxias.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon