Η ΕΕ χρηματοδοτεί τον αγροτικό τομέα με 112 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε: 02/06/2022 09:29 Τελευταία Ενημέρωση: 02/06/2022 09:29 Από: Tachydromos

Η ΕΕ πρόκειται να διαθέσει περίπου 112 εκατομμύρια ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη της Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένων της βιωσιμότητας, του αγροτουρισμού και της βιολογικής γεωργίας, ως μέρος του προγράμματος IPARD III που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Το πρόγραμμα καλύπτει την προγραμματική περίοδο από το 2021 έως το 2027 και επιδιώκει να υποστηρίξει βιώσιμα συστήματα τροφίμων, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα του αγροδιατροφικού τομέα. Επιπλέον, στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας της παραγωγής στην εκμετάλλευση για να καλύψει τη ζήτηση για ασφαλή, θρεπτικά και βιώσιμα τρόφιμα και την καλή διαβίωση των ζώων.

Η αλβανική κυβέρνηση θα ενισχύσει με άλλα 34 εκατ. ευρώ το κονδύλι της ΕΕ, ανεβάζοντας το σύνολο της επένδυσης στα 146 εκατ. ευρώ.

Η Αλβανίδα υπουργός Γεωργίας, Φρίντα Κρίφτσα, δήλωσε ότι τα κονδύλια «θα δώσουν την ευκαιρία στην αλβανική γεωργία να αναπτύξει περισσότερο από ποτέ τα νέα θερμοκήπια, τον αγροτουρισμό, τα σημεία συλλογής, τα τρακτέρ και άλλα μηχανικά εργαλεία».

Η προηγούμενη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος IPARD II (2014-2020) επέτρεψε στην κυβέρνηση της Αλβανίας να κάνει σημαντικές βελτιώσεις στον αγροτικό τομέα της χώρας. «Προσλαμβάνονται άνθρωποι, υποστηρίζονται νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ τα πρότυπα ποιότητας παραγωγής έχουν αυξηθεί», πρόσθεσε η Κρίφτσα.

www.euractiv.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon