Ο πρόεδρος της Αλβανίας στην Κωνσταντινούπολη- Συνάντηση με τον Ιμάμογλου

Δημοσιεύθηκε: 03/06/2022 22:10 Τελευταία Ενημέρωση: 03/06/2022 22:10 Από: Tachydromos

Ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος – CHP, Βελί Αγμπάμπα και ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης ( İBB ) Εκρέμ Ιμάμογλου φιλοξένησαν τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα στο Σαρατσάνε.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Ιμάμογλου, όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της Μάλτεπε Αλί Κιλίτς, ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Συνέλευσης του İBB CHP Ντογκάν Σούμπασι και ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Συνέλευσης του Κόμματος İBB IYI, Ιμπραχίμ Οζκάν.

Ιμάμογλου «Είσαι στην πόλη που μπορείς να νοιώσεις σαν το σπίτι σου»

Ο Ιμάμογλου δήλωσε ότι είναι τιμή του να φιλοξενεί τον πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους φιλοξενούμε στην Κωνσταντινούπολη. Η Κωνσταντινούπολη είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που ζει συνοπτικά η μεγάλη βαλκανική γεωγραφία, εξ ολοκλήρου μέσα της.

Επομένως, ο κ. Πρόεδρος μπορεί να δει και να βρει πολλούς ανθρώπους από τα εδάφη του στην Κωνσταντινούπολη. Υπό αυτή την έννοια, αυτή είναι μια πόλη όπου μπορεί να νιώσει σαν το σπίτι του, μια πόλη όπου μπορεί να επισκεφτεί και να περιπλανηθεί χωρίς να νοιώσει ξένος. Τον φιλοξενούμε με αυτά τα συναισθήματα».

«Είστε ο δήμαρχος που εξελέγη δύο φορές σε μια εκλογική αναμέτρηση»

«Επισκέπτομαι τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης για πρώτη φορά. Και χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω.

Γιατί είσαι δήμαρχος ενός πολύ ιδιαίτερου δήμου και είσαι πολύ ξεχωριστός. Είστε ο πρόεδρος που εξελέγη δύο φορές για μία εκλογή. Για αυτό, θέλω να σας συγχαρώ δύο φορές. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία».

Μέτα: «Είμαστε και εμείς κομμάτι της Κωνσταντινούπολης»

«Για εμάς, η Κωνσταντινούπολη είναι, επίσης, τόπος μας», είπε ο Μέτα και συνέχισε: «Επειδή οι σχέσεις των Αλβανών με την Τουρκία και τον τουρκικό λαό είναι πολύ στενές. Έχω δεσμό με την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη που προέρχεται από την οικογένειά μου. Ο παππούς μου έζησε στην Κωνσταντινούπολη για 50 χρόνια.

Μετά τον ιταλοελληνικό πόλεμο όταν ήρθε ο κομμουνισμός στην Αλβανία, δεν μπόρεσε να έρθει ξανά στην Κωνσταντινούπολη, έμεινε στην Αλβανία. Έζησε μέχρι τα 112 του χρόνια. Μια από τις τελευταίες προσευχές του ήταν να ξαναδεί την Κωνσταντινούπολη. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλος πληθυσμός αλβανικής καταγωγής στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη.

Εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας και να τις προωθήσουμε. Ειδικότερα, πιστεύω ότι οι ιδιαίτερες προσπάθειές σας είναι πολύ σημαντικές προς αυτή την κατεύθυνση».

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μέτα μετέφερε τα συναισθήματά του και στο βιβλίο τιμής του Μητροπολιτικού Δήμου.

sozcu.com.tr, echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon