Μέγιστη πρόκληση στο Αλβανικό Κοινοβούλιο… Ρητορική μίσους και συνθήματα για «γενοκτονία»

Δημοσιεύθηκε: 21/06/2022 09:32 Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2022 21:55 Από: Tachydromos

Όσα έγιναν επί ώρες στο Αλβανικό κοινοβούλιο θα μπορούσαν να αποτελούν κακόγουστη παράσταση πολιτικού φολκλόρ όμως δεν είναι έτσι. Τα πράγματα είναι σοβαρά και ουσιαστικά.

Με αποκλειστική ευθύνη του Προεδρείου της Βουλής η αίθουσα της συνεδρίασης παραδόθηκε στο ακραίο και ανθελληνικό κόμμα PDIU που διατείνεται ότι εκπροσωπεί πολίτες τσάμικης καταγωγής στην ουσία όμως εξυπηρετεί σχεδιασμούς της Τουρκίας για καλλιέργεια ανθελληνικού μίσους στην Αλβανική κοινωνία.

Άλλωστε έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για να υπονομεύσει ή και να τορπιλίσει βήματα ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων χθες διοργανώθηκε πολιτική εκδήλωση οργανώσεων με σαφή εθνικιστικό πρόγραμμα και με συνθήματα κατά της Ελλάδας. Το βήμα και η έδρα του Προεδρεία είχαν «δεόντως» διανθήσει μεγάλα πανό κεντρική λέξη των οποίων ήταν «γενοκτονία». Πρόκειται για μια λέξη που τα τελευταία χρόνια πλημυρίζει τη ρητορική των εκπροσώπων και φορέων της πολιτικής τάξης της Αλβανίας όταν αναφέρονται στην σχέση με την Ελλάδα.

Αντιστοίχως εκδόσεις με χρηματοδοτήσεις απ’ την Τουρκική Πρεσβεία σε Αλβανία, Κόσσοβο και Σκόπια διαστρεβλώνουν τους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών της Βαλκανικής θεωρώντας τους ως γενοκτονίες εις βάρος των Μουσουλμάνων!!!

Επί το πλείστον στη Βουλή χθες ήταν παρόν παιδιά και νέοι που απήγγειλαν ποιήματα δήθεν πόνου αλλά στην πραγματικότητα μίσους. Και αυτός είναι ο βαθύτερος σκοπός της χρηματοδότησης τέτοιων δραστηριοτήτων. Η διαιώνιση του μίσους εναντίον της Ελλάδας.

Ζητήματα για εδαφικές διεκδικήσεις και άλλα σχετικά αποτελεί επιχείρημα για τους θεατρινισμούς στη Βουλή και τις πλατείες.

Σκοπός είναι κάτι ουσιαστικά πιο αποδοτικό. Η καλλιέργεια του μισελληνισμού σε μια εποχή που όλη η κοινωνία στην Αλβανία διαπιστώνει την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στην οικονομική πρόοδο και την αναβάθμιση.

Είναι σαφές ποιον ενοχλεί η πραγματικότητα αυτή.

Όπως σαφές είναι η άμεση εμπλοκή της Κυβέρνησης στην οργάνωση και την προβολή ανάλογων δραστηριοτήτων διασποράς του ανθελληνισμού στην αλβανική κοινωνία. Πριν από λίγα χρόνια ήταν ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα που αναβάθμισε θεσμικά τον πολιτικό σχηματισμό των Τσάμηδων τοποθετώντας τον αρχηγό του Αντιπρόεδρο της Βουλής. Κίνηση μεγάλου πολιτικού συμβολισμού.

Είχε τότε προκαλέσει όχι απλά την παραίτηση από τη θέση του πρώτου Αντιπροέδρου του σώματος, του Προέδρου του ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βαγγέλη Ντούλε αλλά ουσιαστικά την αποχώρηση του σχηματισμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από τον κυβερνητικό συνασπισμό με το Ράμα.

Η «άλωση» της Βουλής της Αλβανίας και η διάθεση της στους ανθέλληνες για την παράσταση μίσους τους, έγινε απόντος απ’ τα Τίρανα του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα που μετείχε της 9ης κοινής συνεδρίασης των Κυβερνήσεων Αλβανίας και Κοσσόβου στην Πρίστινα. Συνεδρίαση που έγινε με κεντρικό σύνθημα «Συνενωμένοι…».

Μια επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής της Αλβανίας parlament.al με την ανάρτηση τη σχετική με τα χθεσινά και το φωτογραφικό υλικό αποτελεί όνειδος για σύγχρονες κοινοβουλευτικές πρακτικές. Επιβεβαιώνει δε ότι ακραίες εκδηλώσεις εθνικισμού και μίσους προς την Ελλάδα ειδικά δεν είναι κάτι που τεκταίνεται στο περιθώριο του δημόσιου βίου στα Τίρανα…

Απομένει η ελληνική αντίδραση στη μέγιστη πρόκληση… Και κυρίως η αντίδραση της ελληνικής βουλής.

Epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon