Ο Ράμα δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να δράσει γρήγορα

Δημοσιεύθηκε: 25/06/2022 08:22 Τελευταία Ενημέρωση: 25/06/2022 08:22 Από: Tachydromos

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να δράσει γρήγορα, μετά την απόφαση του βουλγαρικού κοινοβουλίου να άρει το βέτο στη Βόρεια Μακεδονία, στη διαδικασία έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ράμα αξιολόγησε τον καθοριστικό ρόλο του Μπόικο Μπορίσοφ σε αυτή την απόφαση, σημειώνοντας ότι το κόμμα του GERB και άλλα έχουν σώσει το πρόσωπο της Βουλγαρίας και της ΕΕ.

"Μόλις έλαβα μια κλήση από τον Μπόικο Μπορίσοφ. Δεν μπορούσα να τον ευχαριστήσω αρκετά που με τηλεφώνησε, αλλά μπορούσα να τον ευχαριστήσω για τον καθοριστικό του ρόλο στην άρση του VETO στο κοινοβούλιο! Ένας αληθινός φίλος, ένας αληθινός ηγέτης. Το κόμμα του GERB και άλλοι έσωσαν το πρόσωπο της Βουλγαρίας και της ΕΕ! Τώρα η ΕΕ πρέπει να δράσει γρήγορα», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα.

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο έδωσε την εντολή στο Υπουργικό Συμβούλιο να εγκρίνει την πρόταση της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ και να άρει το βέτο στις διαπραγματεύσεις για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon