Οι Μέτα και Νικόλα χαιρέτισαν την απόφαση της Βουλγαρίας να άρει το βέτο στη Βόρεια Μακεδονία

Δημοσιεύθηκε: 25/06/2022 08:20 Τελευταία Ενημέρωση: 25/06/2022 08:20 Από: Tachydromos

Η ψήφιση του νομοσχεδίου στη βουλγαρική Βουλή, που ανοίγει το δρόμο για την άρση του βέτο της Βόρειας Μακεδονίας, θεωρήθηκε θετικό μήνυμα από τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα και τον Πρόεδρο Νίκολα. Ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα δήλωδρ ότι πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη είδηση ​​που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

«Επιτέλους τα πολυαναμενόμενα νέα ήρθαν από τη φίλη Βουλγαρία, η οποία ήταν πάντα ένθερμος υποστηρικτής της διαδικασίας ένταξής μας. Η ψηφοφορία από το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο για άρση του βέτο στη Βόρεια Μακεδονία άνοιξε τον δρόμο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και για τις δύο χώρες. Εν αναμονή των επόμενων ειδήσεων από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη», γράφει ο Μέτα.

Η Πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής, Lindita Nikolla χαιρέτισε επίσης την απόφαση του βουλγαρικού κοινοβουλίου να άρει το βέτο στη Βόρεια Μακεδονία. Η κ. Nikolla ανέφερε ότι η άρση του βέτο είναι μια φιλοευρωπαϊκή χειραφετητική πράξη. Σύμφωνα με την ίδια, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ήδη ανοιχτό δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon