Αλβανόφωνη ανθελληνική προπαγάνδα των Τούρκων

Δημοσιεύθηκε: 28/06/2022 15:34 Τελευταία Ενημέρωση: 29/06/2022 15:53 Από: Tachydromos

Δεν πρόκειται για ενδείξεις αλλά ουσιαστικές κι αδιάσειστες αποδείξεις περί του γεγονότος ότι η αφειδώλευτη χρηματοδότηση απ’ το καθεστώς Ερντογκάν της δήθεν ενημέρωσης – ουσιαστικά προπαγάνδας- στις γλώσσες των λαών της Βαλκανικής, με έμφαση ειδικά στην Αλβανική, σκοπό έχει την εμπέδωση κλίματος ανθελληνισμού σε κύκλους της ντόπιας κοινωνίας.

Δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοηθεί καθώς συνδυάζεται και με θρησκευτικό και πολιτισμικό «μασάζ» και κυρίως οικονομικά κίνητρα. Τα οποία μάλιστα ποικίλουν και λειτουργούν συνδυαστικά.

Εάν αναλύσει κανείς φωτογραφικό υλικό από προχθεσινή μάζωξη Αλβανοτσάμηδων μουσουλμάνων στο μνημείο του ψεύδους στη Τζάρα είναι εύκολο να συνάγει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για άτομα οικονομικής ευμάρειας. Κονομημένοι άνθρωποι καθώς διαχειρίζονται το οικονομικό παιχνίδι της σφαίρας του υπόκοσμου και με τους δικούς του κανόνες με την Τουρκία…

Ταυτόχρονα βέβαια το «οικονομικό κίνητρο» στο οποίο αναφερθήκαμε αφορά και την «φιλανθρωπία» του πιστού μουσουλμάνου. Μέσω δομημένου δικτύου τζαμιών και ιμάμηδων το καθεστώς της Τουρκίας έχει εξαρτήσει για την επιβίωση δεκάδες χιλιάδες οικογένειες Αλβανών.

Και ακόμη νεανίδες που ενδύονται το φερετζέ προκειμένου απολάβουν μηναίου «επιδόματος σαντακά» κάποιου ευλαβούς σεΐχη της Αραβικής χερσονήσου μέσω μηχανισμών του κράτους της Τουρκίας.

Είναι ένα φάσμα που θέλει πολύ χώρο να περιγραφεί σε όλες του τις διαστάσεις. Που δεν κάμπτεται όμως και που καθημερινά μετατρέπεται στη Βαλκανική σε ένα κίνδυνο πολύ πιο ουσιαστικό απ’ την αποκαλούμενη «Ρωσική επιρροή».

Για να επανέλθουμε στην διασπορά ανθελληνισμού μέσω της αλβανόφωνης προπαγάνδας θα μπορούσε κανείς να επισκεφθεί το trtshqip και anadoluagency επίσης στο ειδησεογραφικό τους υλικό και περιεχόμενο των δύο – τριών τελευταίων ημερών. Βέβαια για πιο ψαγμένους και που διαθέτουν λίγο χρόνο περισσότερο θα μπορούσαν να δουν επίσης το προτεινόμενο υλικό πολιτικής και γεω - στρατηγικής ανάλυσης. Εκεί θα βρουν - και - όχι μόνο τίτλους αλλά και «επιχειρηματολογία» κατά των ΗΠΑ ως «παράγοντα του κακού».

Το anadoluagency στην αλβανική διερωτάται με το ίδιο φυσιολογικό τρόπο όπως και στην τουρκική, την αραβική ή έστω την ρωσική: έναντι τίνος απευθύνεται η Αμερικανική πληθωρική παρουσία στο Αιγαίο με τις διευκολύνσεις που η Ελληνική Κυβέρνηση της παρέχει σε δημιουργία βάσεων;

Αυτά και άλλα για τον αντιαμερικανισμό που η Τουρκία προσπαθεί να ενσπείρει μεταξύ των αλβανόφωνων πληθυσμών της Βαλκανικής που επί το πλείστον δείχνουν σε έρευνες κοινής γνώμης και τον υψηλότερο φιλεαμερικανισμό. Συγκυριακό βέβαια και στηριζόμενο αφενός και κατά κύριο λόγο στην «απελευθέρωση» απ’ τον Κλίντον του Κοσσόβου και αφετέρου του μόνιμου τροπισμού του αλβανού προς τον ισχυρό.

Ωστόσο όμως τις δύο – τρεις τελευταίες μέρες διαπιστώνει κανείς την αθλιότητα την οποία η Τουρκία και το ΝεοΟθωμανικό σύγχρονο βίωμα διέρχεται σε επίπεδο τουλάχιστον προπαγανδιστικής «ενημέρωσης».

Ειδήσεις στην αλβανική στο anadoluagency για το πώς φεύγουν οι προσκυνητές για το Χάτζ στη Μέκα με τις πτήσεις από Σκόπια, Τίρανα, Πρίστινα, Σαράγεβο. «Εκδρομή» αλμυρή που οργανώνουν γραφεία της ομπρέλας των δικτύων της Διεύθυνσης Θρησκευτικών της Προεδρίας της Τουρκίας και διεκπεραιώνει η Turkish Airlines.

Η μητρική δηλαδή της Albania Air που φαγώθηκαν τα ελληνικά ΜΜΕ να την προβάλουν ότι έχει πάρει και μερίδιο στην κίνηση Τίρανα – Αθήνα.

Η τουρκολάγνοι μας το εμφάνισαν κι αυτό ως επίτευγμα στην ανάπτυξη των σχέσεων της Αθήνας με τα Τίρανα που στηρίζονται σαφώς σε ένα περίεργο δούνε και λαβείν και όχι σε ουσιαστικό πολιτικό υπόβαθρο…

Εταίρα δε αθλία πληροφόρηση της δημοσιογραφικής μηχανής του trt και anadoluagency αφορά στο δήθεν Τσάμικο, την αποκαλούμενη κατά υπόδειξη και καθοδήγηση των τούρκων συμβούλων ως «γενοκτονία του ελληνικού σωβινισμού εις βάρος των αλβανών μουσουλμάνων».

Απ’ τη μια με κάποια μαρτυρία τυχόντος πρώην κατοίκου της Θεσπρωτίας που ζει πλέον στο Δυρράχιο προσπαθεί να τεκμηριώσει την άποψη ότι τα βίαια επεισόδια στην μεθόριο Αλβανίας – Ελλάδας την περίοδο 1944-45 είχαν οργανωθεί από την ελληνική πολιτεία ενώ με ρεπορτάζ να δημιουργήσει την εικόνα ότι αυτή η υπόθεση έχει ευρύτερη γεωγραφική απήχηση.

Χειραγωγημένη από τις Τουρκικές υπηρεσίες εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πρίστινα, τα Σκόπια, τα Τίρανα, τη Σμύρνη εμφανίζουν ως «μαζικές αντιδράσεις» σε όλο το χώρο της Βαλκανικής για τις «θηριωδίες των Ελλήνων».

Τα υπονοούμενα είναι προφανή και δεν θέλουν ανάλυση…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon