Ράμα: Σε συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για την κατασκευή ναυτικής βάσης στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 02/07/2022 09:24 Τελευταία Ενημέρωση: 02/07/2022 09:24 Από: Tachydromos

Η Αλβανία βρίσκεται σε συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για την κατασκευή ναυτικής βάσης στο Πόρτο Ρομάνο, ένα λιμάνι υπό κατασκευή στις ακτές της Αδριατικής, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο Ράμα είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Πόρτο Ρομάνο, που βρίσκεται κοντά στην παραλιακή πόλη του Δυρραχίου και προορίζεται ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, θα έχει εμπορικό τμήμα καθώς και στρατιωτική ναυτική βάση.

Η στρατιωτική βάση θα κατασκευαστεί και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΝΑΤΟ και την Αλβανία, είπε. «Σύντομα θα επιστρέψουμε στις Βρυξέλλες για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας σχετικά με την πρότασή μας…για την εγκατάσταση ναυτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο νέο λιμάνι στο Δυρράχιο», πρόσθεσε ο Ράμα.

Τον Μάιο, ο Ράμα είπε ότι η κυβέρνησή του πρόσφερε επίσης στο ΝΑΤΟ τη ναυτική του βάση Πασαλιμάν περίπου 200 χιλιόμετρα νότια των Τιράνων. Το Πασαλιμάν δημιουργήθηκε από τη Μόσχα ως βάση υποβρυχίων τη δεκαετία του 1950 για να φιλοξενήσει 12 υποβρύχια κοντά στην Αυλώνα, όπου συναντώνται η Αδριατική και το Ιόνιο.

Το ΝΑΤΟ ήδη ανακατασκευάζει την αεροπορική βάση Κούτσοβα, περίπου 80 χλμ. νότια των Τιράνων, η οποία θα χρησιμοποιείται από τη συμμαχία.Η Αλβανία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το 2009.

https://indicator.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon