Ράμα: Ξεπερασμένη η ΕΕ και πρέπει να αλλάξει

Δημοσιεύθηκε: 04/07/2022 17:48 Τελευταία Ενημέρωση: 04/07/2022 17:48 Από: Tachydromos

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα διακωμώδησε για άλλη μια φορά τις Βρυξέλλες και τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Άμστερνταμ.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός έχει εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά του για την ενταξιακή διαδικασία, την «ανικανότητα» της ΕΕ και το βέτο που ασκεί η Βουλγαρία στα Σκόπια και de facto στα Τίρανα.

«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ είναι ξεπερασμένος. Πρέπει να αλλάξει, είναι ξεπερασμένος», δήλωσε σχετικά με το θέμα της Βουλγαρίας που «κρατά σε ομηρία δύο άλλες χώρες».

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι «τρελή» όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και η μία την άλλη.

«Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη του Δαρβίνου ξεκίνησε από εμάς. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Ολλανδία είναι ένα παλιό χωριό της Αρχαίας Ελλάδας, πιστεύουν μάλιστα ότι ήρθαν πριν από τους πιθήκους. Αν μας ρωτάτε, ο Ναπολέων ήταν Αλβανός. Και ναι, η Σερβία. Αυτά είναι πράγματα που δεν πρέπει να συζητούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι ιστορικά θέματα όπως αυτά μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας δεν είναι θέμα της ενταξιακής διαδικασίας.

Συνέχισε συγκρίνοντας την ένταξη στην ΕΕ με μια νύφη. «Περιμένουμε τη νύφη να έρθει από τις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα χρόνο, δύο χρόνια, τρία χρόνια, δεν ήρθε ποτέ. Αν έρθει να μας παντρευτεί χωρίς μουσική και αμέσως στο κρεβάτι και να κάνει παιδιά, ας έρθει».

«Φυσικά, αστειεύομαι, αλλά φανταστείτε ότι θέλετε να παντρευτείτε και η νύφη δεν εμφανίζεται ποτέ».

euractiv.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon