Sejko: Το βασικό επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 0,25% στο 1,25%

Δημοσιεύθηκε: 07/07/2022 14:14 Τελευταία Ενημέρωση: 07/07/2022 14:14 Από: Tachydromos

Ο Δοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας, Gent Sejko, ανακοίνωσε ότι το βασικό επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 0,25% στο 1,25%. Ανέφερε επίσης ότι η αύξηση των επιτοκίων είναι μια προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού, ο οποίος θα παραμείνει υψηλός.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 6,2% και στο 6,7% τον Απρίλιο και τον Μάιο, αντίστοιχα, αλλά σύμφωνα με τον Sejko, το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού αναμένεται το τρίτο τρίμηνο, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8%.

Όσον αφορά τον νόμο περί φορολογικής αμνηστίας, ο Sejkoείπε ότι έχει τα δικά του έξοδα και οφέλη. Τα οφέλη σχετίζονται με την εισροή κεφαλαίων στην οικονομία, την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού, αλλά και την επισημοποίηση της οικονομίας, αλλά τόνισε ότι η φορολογική αμνηστία πρέπει να αποφύγει τη λήψη χρημάτων από το έγκλημα και τη διαφθορά

«Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε την έννοια της συνεχούς αμνηστίας. Θα πρέπει να γίνει μόνο μία φορά και οι φορολογικοί κανόνες θα πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι για να ελαχιστοποιηθεί η καταστρατήγηση. Τα κύρια οφέλη είναι η βελτίωση του εισοδήματος στον κρατικό προϋπολογισμό, το πιο σημαντικό είναι η επισημοποίηση της οικονομίας. Έχουμε στόχο την αύξηση του αριθμού των τραπεζικών λογαριασμών και τη μέγιστη εισαγωγή χρημάτων εκτός τραπεζικό σύστημα σε αυτό το τραπεζικό σύστημα μια αμνηστία θα είχε θετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν επίσης αρνητικά που σχετίζονται με την αποφυγή κονδυλίων για το έγκλημα και τη διαφθορά, δεν πρέπει να επιτρέψουμε το ξέπλυμα των χρημάτων και ουσιαστικά δεν πρέπει να δημιουργηθεί η έννοια της συνεχούς αμνηστίας», κατέληξε.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon