Ο Μέτα πήρε την κάρτα μέλους του LSI

Δημοσιεύθηκε: 25/07/2022 22:41 Τελευταία Ενημέρωση: 25/07/2022 22:41 Από: Tachydromos

Ο πρώην Πρόεδρος, Ιλίρ Μέτα, πήγε στα κεντρικά γραφεία του ΣΚΟ μια μέρα μετά την αποχώρησή του από την Προεδρία και πήρε πίσω την κάρτα μέλους του κόμματος που άφησε πριν από 5 χρόνια. Ο Μέτα ανέφερε ότι δεν πήγε για να αναλάβει την ηγεσία του ΣΚΟ, αλλά για να ακουστεί η φωνή του λαού στις 2 Μαρτίου και να επαναφέρει το δημοψήφισμα για τους ανεύθυνους πολιτικούς.

"Έφτασε η ώρα για τον μετασχηματισμό του συστήματος στη χώρα και ο λαός της 2ας Μαρτίου να χαράξει τον δικό του δρόμο και το δημοψήφισμα να είναι ο μόνος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η ανεύθυνη πολιτική τάξη. Η επιτάχυνση της ενσωμάτωσης δεν σημαίνει μόνο την ηγεσία του ΣΚ, αλλά δυστυχώς, τη παραίτηση των βουλευτικών εδρών. Ήταν η βούληση της πρώην διεφθαρμένης και μακροχρόνιας ηγεσίας του ΔΚ που προγραμμάτισε σκόπιμα την ανατροπή της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη. Το ΔΚ του Lulzim Basha παγίδευσε ακόμη και το ΣΚΟ».

Τονίζοντας ότι επέστρεψε για να σώσει την ένταξη, που είναι ο βασικός σκοπός της ίδρυσης του ΣΚΟ, ο Μέτα εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός Ράμα μπλόκαρε αυτή τη διαδικασία και ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, έδειξε για άλλη μια φορά με την απόλυση του Ζεφ Μάζι.

Ερωτηθείς εάν θα συνεργαστεί με τον Σαλί Μπερίσα, ο Μέτα απάντησε ότι θα συνεργαστεί με κάθε έντιμο δημοκράτη.

Ο Μέτα είπε: "Θα συνεργαστούμε με κάθε έντιμο Αλβανό, πατριώτη και τίμιο δημοκράτη χωρίς να διαφωνούμε. Δεν ανταγωνίζομαι τον Μπερίσα και δεν ήμουν ποτέ ανταγωνιστής του Λουλζίμ Μπάσα. Μόνο το δημοψήφισμα αλλάζει την Αλβανία".

Ο πρώην Πρόεδρος Μέτα δήλωσε επίσης ότι θα παραστεί σήμερα στο Εθνικό Συνέδριο του ΣΚΟ, το οποίο όπως είπε θα δώσει έναν απολογισμό για τα 5 χρόνια που πέρασε στην Προεδρία.

rtah.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon