Η μικρή Γιονάντα, ο Didi, η Xhaçka…και ο Γκόρο

Δημοσιεύθηκε: 11/08/2022 12:36 Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2022 20:34 Από: Tachydromos

Η μακάβρια σκηνή όπου υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας του Κράτους της Αλβανίας, σκοτώνει με το ταχύπλοο σκάφος του, στην παραλία Ποτάμι της Χιμάρας, την μικρή Γιονάντα, κυριολεκτικά μέσα στην αγκαλιά της μητέρας της, έχει συγκλονίσει την κοινωνία στην Αλβανία. Μάλιστα προκαλεί κινητοποιήσεις και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο κέντρο των Τιράνων.

Δημοσιεύματα των ΜΜΕ και καταγγελίες της αντιπολίτευσης αποκαλύπτουν ότι ο πρώην επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος της Χιμάρας την ώρα του δυστυχήματος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Για τον λόγο αυτό τον είχαν προ μηνών απομακρύνει απ’ το σώμα της Αστυνομίας. Επανήλθε όμως χάρη στενών σχέσεων με το κυβερνών κόμμα.

Ήρθαν στο φως επίσης και άλλοι παράμετροι του βίου και της πολιτείας του συγκεκριμένου όπως δυστυχώς της πλειοψηφίας των στελεχών της Αστυνομίας. Με ένα μισθό που μπορεί να είναι αξιοπρεπής για τα δεδομένα του μέσου μισθού στη χώρα δεν μπορεί να δικαιολογήσει πως είναι κάτοχος σκάφους μεγάλου κυβισμού αναψυχής. Γνώστες των πραγμάτων διαρρέουν ότι το σκάφος εκτός των άλλων κάνει και «δρομολόγια» με τα γνωστά φορτία προς Ιταλία, Κέρκυρα αλλά και στα ανοιχτά όπου διέρχονται μεγάλα ακτοπλοϊκά.

Ο αστυνόμος ωστόσο έχει και εξοχικό αξίας πολλών χιλιάδων Δολαρίων, σε περίοπτη θέση στην περιοχή Λάμανα. Δεν έχει ενδιαφέρον τούτο το στοιχείο μόνο ως προς την πηγή χρηματοδότησης αλλά και πως πέτυχε οικόπεδο και άδεια οικοδομής.

Η αναφορά στην περίπτωση έχει αξία διότι αποτελεί απ’ τις πλέον ενδεικτικές για το τι έχει συρρεύσει στο βόθρο της διαφθοράς που έχει στήσει ο Πρωθυπουργός Ράμα με τους συνεργούς του Δήμαρχο Γκόρο και πρώην Υπουργό Γκικνούρι στην περιοχή.

Τέτοιες μέρες εξ άλλου προ ετών από ανάλογης ποιότητας κουμάσια που «παραθερίζουν» ως παρακρατικοί στην περιοχή είχε δολοφονηθεί ο Αριστοτέλης Γκούμας, γηγενής Έλληνας της περιοχής και μάλιστα με εθνικιστικό κίνητρο και ρατσιστικό μίσος. Οι νεαροί υπηρέτες της εξουσίας δεν μπορούσαν να ακούν Ελληνικά στο Καστρί της Χιμάρας!!!

Ακόμη και σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά, μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας και αλβανόφωνα σε Κόσσοβο και Σκόπια, σύλλογοι αλβανικού εθνικισμού αλλά και πολιτικού παράγοντες συνεχίζουν να κρίνουν λάθος τις αντιδράσεις της Ελληνικής κοινότητας τότε, του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου πρώτα – πρώτα που είχε καταδικάσει το επεισόδιο και απαιτώντας την καταδίκη των αυτουργών, της Ομόνοιας και του Προέδρου του ΚΕΑΔ. Το κλίμα εξ άλλου εκείνο τον Αύγουστο και το Φθινόπωρο του 2010 μπορεί να το αντιληφθεί κανείς με ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο.

Όχι μόνο δεν ακούστηκαν οι κραυγές της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων εκπροσώπησης του Ελληνισμού για το όργιο συναλλαγής του παρακράτους, των φορέων της αστυνομίας, των θεσμών δικαιοσύνης και της πολιτικής τάξης με στόχο τη λεηλασία της περιουσίας των Χιμαριωτών. Ως γενεσιουργό αιτία του εγκλήματος στην περιοχή. Απεναντίας ενώ τότε ήταν σε πειραματική φάση με την ανάληψη της δημοτικής αρχής στην περιοχή από τους εγκάθετους του κ. Ράμα, Γκόρο και παρέα, και άλλο τόσο μετά το 2013 όταν και η κεντρική διακυβέρνηση περιήλθε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, η Χιμάρα βρίσκεται σε Προκρούστειο κλίνη.

Και βοηθός του Προκρούστη ο κ. Γκόρος. Οι συνέπειες των όσων έχουν γίνει με τις δικές του υπογραφές και τη δουλοπρεπή εξυπηρέτηση και υποταγή της αρχής τοπικής αυτοδιοίκησης στην υπηρεσία των «στρατηγικών επενδυτών» του κ. Ράμα, μόλις που δείχνουν τα δόντια τους.

Είναι πολύ πιο ολέθριες και θα επιδίνονται χρόνο με το χρόνο. Έχουν μάλιστα χαρακτήρα μη αντιστρέψιμο…

Η Χιμάρα έχει μετατραπεί σε εκτροφείο λεόντων της διαφθοράς και ιαίνων που λυμαίνονται τα πλούσια υπολείμματα των πρώτων της ζούγκλας.

Εφόσον η Υπουργός Εξωτερικών έχει αρπάξει μερικές χιλιάδες στρέμματα για να «ξεπλύνει» ο σύζυγος της τις αποταμιεύσεις του, γιατί να μην έχει το ανάλογο μερίδιο στις ιδιοκτησίες του Μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων ο πρώην Διευθυντής της Αστυνομίας του Κράτους Αρτάν Ντίντι; Αλήθεια πως μπορεί ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών να είναι φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών προς την Ιταλία και Ελλάδα και ο Αστυνομικός Διευθυντής ελεύθερος και με δυνατότητες χρηματοδότησης τουριστικής επένδυσης στη λεηλατημένη περιοχή του ιστορικού Μοναστηριού;

Και όταν οι «καναλάρχες» όπως ο Ζαμίρ Μάνε του “Klan Tv” έχει κατακτήσει την Παλάσα και τον κόλπο των Γραμμάτων, γιατί όχι και μικρότεροι «επιχειρηματίες» που στηρίζουν τον Πρωθυπουργό να μην αρπάζουν στη Μονή της Παναγίας στην Κακομιά ή στον Άγιο Γεώργιο στο Δέμα…

Προφανώς όλο αυτό το όργιο θέλει και τύπους που αρκούνται με το μερίδιο που τους βγάζουν όπως ο αστυνόμος που σκότωσε το μικρό παιδί. Που είχε έρθει με την οικογένεια του να παραθερίσει απ’ την Αγγλία όπου ζουν κι εργάζονται.

Μόνο που οι κανόνες που ισχύουν στην περιοχή είναι κανόνες ζούγκλας…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon