Κύμα συμπαράστασης στον άνδρα που πέταξε την τουρκική σημαία στη θάλασσα

Δημοσιεύθηκε: 18/08/2022 17:58 Τελευταία Ενημέρωση: 18/08/2022 17:58 Από: Tachydromos

Στους πύργους παρατήρησης οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν για την ενοικίαση των δημόσιων χώρων τοποθετούν οι ίδιοι τις σημαίες που επιθυμούν Σάλος έχει προκληθεί στην Αλβανία μετά την κίνηση παραθεριστή να αφαιρέσει και να πετάξει στη θάλασσα την τουρκική σημαία.

Η τουρκική σημαία βρισκόταν σε πυργίσκο ναυαγοσώστη σε παραλία του Δυρραχίου. Ο παραθεριστής, Αλβανός στην καταγωγή, την άρπαξε και την πέταξε στη θάλασσα, με την ενέργειά του να καταγράφεται σε βίντεο.

Κύμα συμπαράστασης

Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για «υποκίνηση μίσους» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης», ωστόσο στα κοινωνικά δίκτυα της Αλβανίας έχει προκληθεί κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, με χρήστες να τον χαρακτηρίζουν «πατριώτη» και ότι η τουρκική σημαία δεν έχει θέση στην Αλβανία.

Σημειώνεται ότι στον πυργίσκο υπήρχαν, επίσης, οι σημαίες της Αλβανίας και του Κοσόβου, ενώ οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν για την ενοικίαση των δημόσιων χώρων μπορούν να τοποθετούν εκεί σημαίες της αρεσκείας τους.

Τι συμβαίνει

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί η αλβανική ιστοσελίδα shqiptarja, στους πύργους παρατήρησης οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν για την ενοικίαση των δημόσιων χώρων τοποθετούν οι ίδιοι τις σημαίες που επιθυμούν.

Ωστόσο, η τουρκική σημαία δίπλα στην αλβανική και την κοσοβάρικη φαίνεται πως ενόχλησε τον 48χρονο, ο οποίος ανέβηκε και την κατέβασε.

Ο ίδιος ανάρτησε το βίντεο με την ενέργειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνεται να ανεβαίνει στον πυργίσκο, στην παραλία του κόλπου Lalzi, να αφαιρεί την τουρκική σημαία και να την πετάει στη θάλασσα.

Κατόπιν τούτου, ήταν εύκολο από την αστυνομία να τον αναγνωρίσει, να τον εντοπίσει και να του περάσει χειροπέδες.

https://www.pentapostagma.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon