Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αλβανία – Συλλήψεις δύο Ρώσων και ενός Ουκρανού

Δημοσιεύθηκε: 21/08/2022 20:40 Τελευταία Ενημέρωση: 21/08/2022 20:39 Από: Tachydromos

Δύο Ρώσοι πολίτες και ένας Ουκρανός συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου σε στρατιωτικό εργοστάσιο στην πόλη Γκράμσι στην Αλβανία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Άμυνας και ελέγχονται για κατασκοπευτική δραστηριότητα αλλά και πιθανή διενέργεια δολιοφθοράς.

«Τρεις πολίτες, οι δύο με ρωσικά και ο ένας με ουκρανικό διαβατήριο προσπάθησαν να μπουν στο εργοστάσιο», ανακοίνωσαν οι αλβανικές αρχές και πρόσθεσαν: «Οι αξιωματικοί που φυλούσαν το εργοστάσιο αντέδρασαν αμέσως, αλλά στη διάρκεια των προσπαθειών τους να σταματήσουν τους τρεις ξένους πολίτες, δύο από τους στρατιώτες της ομάδας φύλαξης τραυματίστηκαν».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, ο 24χρονος Ρώσος πολίτης που ονομάζεται Μιχαήλ Ζορίν εισήλθε στον χώρο του εργοστασίου και προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες. Αφού έγινε αντιληπτός, «χρησιμοποίησε νευροπαραλυτικό σπρέι εναντίον δύο φρουρών» προκειμένου να διαφύγει. Στη συνέχεια συνελήφθη. Οι δύο άλλοι δράστες, μία 33χρονη Ρωσίδα που ονομάζεται Σβετλάνα Τιμοφέεβα και ένας 25χρονος Ουκρανός με τα αρχικά Φ.Α επίσης συνελήφθησαν στον χώρο του εργοστασίου.

Οι δύο Αλβανοί στρατιώτες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στα Τίρανα, έχοντας τραυματιστεί στα μάτια. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι τα τρία αυτά πρόσωπα «είναι ύποπτα για κατασκοπεία». Η στρατιωτική αστυνομία, η υπηρεσία πληροφοριών και η αλβανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνούν από κοινού την υπόθεση. Το εργοστάσιο στη Γκράμσι παρήγαγε το ρωσικό τουφέκι ΑΚ-47. Πλέον, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, χρησιμοποιείται για την αποσυναρμολόγηση και καταστροφή παλαιών όπλων. Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009 και ο παλαιός οπλισμός της έχει αντικατασταθεί με όπλα από νατοϊκές χώρες, ενώ τα παλαιά είχαν αποθηκευτεί και σταδιακά καταστρέφονται. Η Αλβανία ως μη μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ είχε υποστηρίξει το ψήφισμα για καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και άλλες κοινές πρωτοβουλίες με τις ΗΠΑ.

Η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως από τις αλβανικές αρχές για την υπόθεση. Και οι τρεις συλληφθέντες κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση του Ελμπασάν και ανακρίνονται από κλιμάκια όλων των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ την έρευνα της τοπικής Εισαγγελίας συντονίζει η Γενική Εισαγγελία της Αλβανίας.

Πηγή: slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon