Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων με τον ιταλό ΥΠΕΞ κρυφά από την Pfizer

Δημοσιεύθηκε: 10/10/2022 10:04 Τελευταία Ενημέρωση: 10/10/2022 10:04 Από: Tachydromos

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο έκαναν λαθρεμπόριο εμβολίων, γράφει ο Φάμπιο Παραβίσι για τη γνωστή ιταλική εφημερίδα Corriere della sera, όπως σημειώνουν τα αλβανικά αλλά και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Επιχείρηση λαθρεμπορίας»

O Ράμα είπε πώς κατάφερε να προμηθευτεί εμβόλια από την Ιταλία κρυφά, παρά τις απαγορεύσεις της Pfizer, προσθέτουν τα δημοσιεύματα.

«Επιχείρηση λαθρεμπορίας εμβολίων από δύο υπουργούς» είναι η ιστορία που αφηγήθηκε ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα στο Μπέργκαμο, κατά την ομιλία του στο φόρουμ «Ο πολιτισμός θα σώσει τον κόσμο», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Semi 2022 – Ιστορίες αριστείας, αξίας και καινοτομίας» (φωτογραφία, επάνω).

Ο Ράμα αναφερόταν στον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο που καθόταν στην πρώτη σειρά της Aula Magna του Πανεπιστημίου του Μπέργκαμο και άκουγε την ομιλία του, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τις πρόσφατες εκλογές.

«Είμαι Αλβανοϊταλός…»

«Σήμερα λέω κάτι που κανείς δεν ξέρει. Είμαι Αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο είναι ναπολιτάνος Αλβανός, κάναμε λαθρεμπόριο μαζί. Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;», είπε ο Ράμα, αιφνιδιάζοντας το κοινό.

«Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν το ψάρι έξω από το νερό, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε το εμβόλιο. Ρώτησα τον Λουίτζι, μπορείς να μας δώσεις δόσεις τουλάχιστον για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες; Η Pfizer είχε ένα πολύ σαφές συμβόλαιο με τις κυβερνήσεις: σας δίνω τα εμβόλια, αλλά δεν μπορείτε να τα δώσετε σε κανέναν άλλο.

»Κάτι που κάθε άλλο παρά χριστιανικό είναι. Ο Λουίτζι είπε ότι θα ήταν πολύ σοβαρό πράγμα. Αλλά το κάναμε με τις μυστικές μας υπηρεσίες: δύο υπουργοί μεταφέρουν λαθραία αγαθά ο ένας στον άλλο για να σώσουν ανθρώπους.

Δεν μπορούσαμε ωστόσο να κρύψουμε τα εμβόλια, έπρεπε να τα χορηγήσουμε. Οι δικηγόροι της Pffizer απείλησαν τότε να κάνουν μήνυση και ήθελαν να μάθουν πώς τους τα πήραμε, αλλά είπαμε, απλώς, από μια φίλη χώρα. Είχαμε μάθει από τους Ναπολιτάνους πως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψεις έναν φίλο μπροστά στην αστυνομία», πρόσθεσε ο Ράμα.

Και, απευθυνόμενος στον Ντι Μάιο, ο οποίος άκουγε χαμογελώντας, είπε: «Λουίτζι, είσαι τώρα ελεύθερος άνθρωπος».

tovima.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon