Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 26/10/2022 14:35 Τελευταία Ενημέρωση: 27/10/2022 10:45 Από: Tachydromos

Η γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτη Δημητρίου, τιμάται όπως σε όλο τον Ελληνικό και Ορθόδοξο χώρο και στις δικές μας περιοχές. Πολλοί κεντρικοί ναοί ενοριών, μονών αλλά και εξωκλήσια είναι αφιερωμένοι στον από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια αγαπητό στο Χριστιανικό πλήρωμα, Άγιο Δημήτριο.

Για την τοπική Μητρόπολη Αργυροκάστρου και το πλήρωμα της έχει και ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς το τοπικός Αρχιερέας, Μητροπολίτης Δημήτριος γιορτάζει τα ονομαστήρια.

Στο Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού τελέστηκε χθες ο Εσπερινός του Αγίου χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ο οποίος σήμερα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με ιερείς της Μητροπόλεως. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα νεανική θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς μαζί με τους πιστούς της πόλης του Αργυροκάστρου και τους εκπαιδευτικούς τους, μαθητές, νέοι και νεανίδες του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης» μετείχαν στην κοινή προσευχή.

Ο Πρωτοσυγκελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, κήρυξε τον πανηγυρικό της ημέρας μιλώντας στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για τα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου και για την πορεία αγιότητας που η Αγία Γραφή καλεί κάθε Ορθόδοξο πιστό. Ανέλυσε μάλιστα τον τρόπο πως θα πρέπει να ζει ο πιστός για να είναι συνεπής στο παράδειγμα του τιμώμενου Αγίου Δημητρίου. Αναφέρθηκε ειδικά στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που διδάσκει με τόσους τρόπους και ιδιαίτερα με τη θυσιαστική του ανιδιοτελή προσφορά αγάπης το δρόμο ώστε να είμαστε μιμητές αγίων. Εν ονόματι όλου του πληρώματος, κληρικών και λαϊκών, ευχήθηκε στον τοπικό ποιμενάρχη Μητροπολίτη Δημήτριο ώστε να έχει μακροημέρευση και να καθοδηγεί το ποίμνιο της Εκκλησίας στη σωτηρία και την αιώνιο ζωή!

Ακολούθησε το παραδοσιακό κατά το έθιμο κέρασμα όπου οι μαθητές παρουσίασαν και σύντομο εορταστικό πρόγραμμα μέσω της Χορωδίας τους προσφέροντας και συμβολικά αναμνηστικά δώρα.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την σπουδαία τους πρόοδο και τους παρότρυνε για ακόμη περισσότερη ανταπόκριση στους στόχους που τους έχει θέσει και προσδοκά ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος που με ποικίλες θυσίες και δυσκολίες στηρίζει τα εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης» έχοντας καταστήσει αυτά πρωτοπόρα σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Θέλοντας μάλιστα να τονώσει την θέληση στην προσπάθεια βελτίωσης της Χορωδίας τους, ανακοίνωσε την συμμετοχή και εκπροσώπηση του συνόλου του μαθητικού κόσμου της Μητροπόλεως σε επικείμενη γιορτή αφιερωμένη στη Νεολαία και τους Μαθητές που διοργανώνει η Εκκλησία στα Τίρανα.

Στην λυτή πλην όμως ουσιαστική γιορτή μετείχε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας (γιορτάζει επίσης) κ. Δημήτριος Σαχαρίδης καθώς και ο Πρόεδρος της Ομονοίας κ. Βασίλης Κάγιος.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon