Βαρύ το κλίμα

Δημοσιεύθηκε: 31/10/2022 16:04 Τελευταία Ενημέρωση: 03/11/2022 08:16 Από: Tachydromos

Αλλού ψιθυριστά κι αλλού πιο δημόσια ομολογείται ωστόσο ευρέως σε όλα τα περιβάλλοντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και αυτές των πληροφοριών της Αλβανίας, με μια εντελώς δυσανάλογη κι ασύμμετρη πληθωρική παρουσία σε ένα πολύ περιορισμένο γεωγραφικό χώρο, δημιούργησαν πολύ βαρύ κλίμα κατά τις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Επετείου απ’ το ιστορικό «ΟΧΙ». Και για να είμαστε ακόμη πιο ακριβείς την τέλεση των όσων η πίστη ορίζει για τη μνήμη όσων ηρωικά έπεσαν μαχόμενοι για το αγαθό της ελευθερίας του Ελληνισμού και την ακεραιότητα της Πατρίδας.

Οι της προηγούμενης ημέρας μάλιστα τελετές των εγκάθετων οργάνων της κυβέρνησης σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης κοινοτήτων της ΕΕΜ για την αναγόρευση σε επίτιμο δημότη τους της εν αναχωρίσει Πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρανα, δεν στάθηκαν ικανές όπως κάμψουν πιέσεις, απ’ αυτές που εμείς που ζούμε εδώ διαισθανόμαστε κι αισθανόμαστε καλύτερα, προς δημοτικούς και δημοσίους υπαλλήλους για μη συμμετοχή στις εκδηλώσεις…

Συνδυαστικά βέβαια ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ευρισκόμενος μόλις λίγα χιλιόμετρα απ’ το χώρο όπου τεκταίνεται η πλέον καταπιεστική διαχείριση των κοινοτήτων των Ελλήνων, για λόγους προφανώς υψηλής διπλωματίας, απέφυγε σοφά την όποια αναφορά στα μέλη της ΕΕΜ. Πολλές δεκαετίες πριν κι ενώ οι καταστάσεις ήταν πολύ πιο στεγανές, ο Ανδρέας Παπανδρέου στα Γιάννενα είχε αναφερθεί στον ομφάλιο λώρο που συνδέει το Εθνικό Κέντρο με τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Κάπως έτσι αποθρασύνονται μηχανισμοί που λειτουργούν στα Τίρανα έχοντας όμως τεράστιες επιρροές από αντιλήψεις ανθελληνισμού και διάθεσης καταπίεσης των μελών της ΕΕΜ.

Στην ουσία τα Τίρανα δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν όχι απλά να ελέγξουν και χειραγωγήσουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Επιδιώκουν συμβολικά και όχι μόνο να καταδείξουν και μια διάθεση πρακτική ακύρωσης συμφωνημένων. Εάν σε κάθε γωνία και σταυροδρόμι των οδικών υποδομών που οδηγούν στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες παραμονεύουν μεικτές ομάδες και περίπολοι αστυνομίας, αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και ανδρών των μυστικών υπηρεσιών προφανώς και παράγουν το κλίμα που επιδιώκουν. Του φόβου, του δισταγμού συμμετοχής, την αίσθηση της προσωρινότητας κ.α.

Κάτι τέτοια τα γνωρίζουν οι Τούρκοι καλά και τα βιώνουν στην Πόλη οι Ρωμιοί.

Εδώ δεν υπάρχει ούτε λόγος και κυρίως δεν είμαστε εμείς διατεθειμένοι να τα ανεχθούμε. Απλά διότι είναι παράλογα και δεν στηρίζονται σε αντικειμενική αξιολόγηση των δεδομένων. Θα πρέπει επιτέλους να ομολογηθεί ότι εκκλησιασμός υπό την παρουσία τόσων καμερών χωρίς ταυτότητα, κινητών που μετατρέπονται σε κοριούς, τύπων που ναι μεν είναι καλά περιποιημένοι στην ένδυση και το ξύρισμα αλλά έχουν βλοσυρό το βλέμμα και αμήχανη την έκφραση, δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία.

Η Πρεσβεία μας δε και το Γενικό Προξενείο έχοντας αναλάβει την αιγίδα των εκδηλώσεων θα πρέπει επιτέλους να βρουν το θάρρος διαχείρισης αυτής της κατάστασης που ενοχλεί. Που μετατρέπεται σε εφιάλτη…

Διότι είναι αφορμή η επίκληση της υπόθεσης Κατσίφα. Τα προηγούμενα της άνανδρης δολοφονίας του οργάνωνε το κράτος τους παρακρατικούς της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, κατέβαζε διάφορα πρόσωπα με απέλαση απ’ την Ελλάδα για ναρκωτικά και άλλα εγκλήματα, και μετά μετέφερε τις κλούβες για να μας προστατέψει από τους εθνικιστές!!!

Στην ουσία να δημιουργήσει το ψυχολογικό απαιτούμενο κλοιό ότι αυτό που τεκταίνεται δεν είναι αρεστό στο χώρο της ισχύουσας αλβανικής επικρατείας. Πλην όμως του κράτους και των υπηρετών του. Διότι η κοινωνία αλλιώς το βλέπει και το θέλει. Γι αυτό και προσπαθούν να την ελέγξουν με τόσα μέσα και εν πολλοίς έτοιμους για βία άνδρες…

Το θέμα αξίζει να προσεχθεί. Έστω και αν είμαστε 361 μέρες απ’ τις εκδηλώσεις του επόμενου έτους. Η ανάμειξη των φορέων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ εν προκειμένω- ώστε να ξεσηκωθεί και ο τελευταίος Βορειοηπειρώτης που σωματικά μπορεί για να μετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης είναι που μπορεί να δώσει το μήνυμα. Το μήνυμα ότι ο Ελληνισμός δεν φοβάται και δεν δειλιάζει.

Και στην κατεύθυνση αυτή οι διπλωματικές αρχές έχουν δημιουργήσει τεράστιο έλλειμμα.
Το Covid γαρ.

Οι αναφορές ευχαριστηρίων για τη συμβολή της γηγενούς Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην υπόθεση, απ’ τον κ. Χρυσουλάκη, τον εκπροσωπούντα την Κυβέρνηση, θα πρέπει να αναλυθούν και γίνουν πράξη.

Το πρόσφατο παρελθόν διδάσκει σε αυτή την κατεύθυνση.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon